16.9.14

Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν θέσεις ισλαμιστών στο Ιράκ...

  

Την πρώτη αεροπορική επιδρομή κατά στόχου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις κοντά στο βουνό Σινζάρ, νοτιοδυτικά της Βαγδάτης, όπως ανακοίνωσε η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ.Την ίδια ώρα, το Ιράκ άσκησε...
κριτική στην απόφαση να μην προσκληθεί το Ιράν στη διεθνή διάσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση της απειλής της οργάνωσης των τζιχαντιστών με τον υπουργό Εξωτερικών Ιμπραήμ αλ Τζαφάρι να κάνει λόγο για λυπηρή απόφαση.

"Η αεροπορική επιδρομή νοτιοδυτικά της Βαγδάτης ήταν η πρώτη επίθεση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εκτεταμένων προσπαθειών μας, οι οποίες αποσκοπούν όχι μόνο στην προστασία των δικών μας ανθρώπων και των ανθρωπιστικών αποστολών αλλά και στο να πλήξουμε στόχους του Ισλαμικού Κράτους" αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση. Οι ΗΠΑ είχαν πραγματοποιήσει από τον Αύγουστο περισσότερες από 162 αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ, οι οποίες όμως είχαν στόχο "την προστασία των αμερικανικών συμφερόντων, των πολιτών, τη βοήθεια των ιρακινών προσφύγων και την διασφάλιση της υποδομής" όπως αναφερόταν χαρακτηριστικά. Οι νέες επιθέσεις -μετά την απόφαση Ομπάμα- θα στοχεύουν σε θέσεις του Ισλαμικού Κράτους, οπουδήποτε και αν αυτές βρίσκονται.

Στο Παρίσι, κατά τη διεθνή διάσκεψη, αποφασίστηκε η στρατηγική αντιμετώπισης της απειλής από την οργάνωση των τζιχαντιστών ωστόσο στη διάσκεψη δεν κλήθηκαν το Ιράν ούτε η Συρία.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: