2.9.14

Ψαλιδισμένες προσδοκίες...

Ολοι μέσα στην καλή χαρά...Στο συννεφιασμένο Παρίσι βρίσκεται από σήμερα η ελληνική αντιπροσωπεία για να ξεκινήσει τις "ενδιάμεσες" διαπραγματεύσεις πριν από τη "μεγάλη" αξιολόγηση του Σεπτεμβρίου. Η ελληνική πλευρά, που το προηγούμενο διάστημα είχε...
ανεβάσει τον πήχυ αναφορικά με το περιεχόμενο αλλά κυρίως με τον χαρακτήρα των διαπραγματεύσεων, τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει επιχείρηση «αποφόρτισης» του κλίματος που έχει δημιουργηθεί.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, αν και το πρώτο διάστημα, που έγινε γνωστή η συνάντηση στο Παρίσι, ανώτατα κυβερνητικά στελέχη μιλούσαν για το «τέλος της τρόικας και των μνημονίων», πλέον ο πήχυς έχει πέσει τόσο χαμηλά ώστε να μην υπάρχει στην πραγματικότητα καμία προσδοκία από τις συγκεκριμένες επαφές.

Ενδεικτικό είναι ότι οι δανειστές άλλαξαν άρδην τη στάση τους αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις στο Παρίσι, όταν διαπίστωσαν το επικοινωνιακό παιχνίδι, που επιχείρησε να παίξει η κυβέρνηση με αφορμή την αποδοχή της ελληνικής πρότασης από την τρόικα.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι μετά τις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων με τις οποίες επιχείρησαν να «διαστρεβλώσουν» το περιεχόμενο και το νόημα των συνομιλιών στη γαλλική πρωτεύουσα, τα κέντρα αποφάσεων των οργανισμών που μετέχουν στην τρόικα, έδωσαν σαφή εντολή να «ψαλιδίσουν» τις ελληνικές προσδοκίες, ξεκαθαρίζοντας ότι η αξιολόγηση από την τρόικα στην Αθήνα θα γίνει κανονικά και εδώ αναμένεται να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και οι δηλώσεις του εκπρόσωπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ο οποίος, ερωτώμενος γιατί θα γίνει η συνάντηση στο Παρίσι, είπε ότι αυτή έρχεται κατόπιν αιτήματος της ελληνικής κυβέρνησης, και πρόσθεσε ότι «η διαπραγματευτική αποστολή για την έκτη αξιολόγηση θα ξεκινήσει στα τέλη του Σεπτεμβρίου, άρα η συνάντηση στο Παρίσι είναι ο πρόλογος σε αυτή τη συνάντηση».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ...
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: