18.9.14

Το πορτρέτο του Ακη...



Και η πρώτη αντίδραση του (ΦΩΤΟ)...
Για την... εμφάνιση Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο, σας ενημερώσαμε χθες.
Σήμερα, κυκλοφορεί...
και η φωτο στο διαδίκτυο.

Οπως διαβάζουμε στο ΕΘΝΟΣ:

Χθες το πρωί, ενώ ήταν προγραμματισμένο να γίνουν στο Εφετείο τα εγκαίνια των γραφείων της Διεύθυνσης Καταπολέμησης της Διαφθοράς, την ίδια ώρα άνοιγε η ανακαινισμένη κεντρική πτέρυγα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας όπου, στα πρότυπα του αμερικανικού Πενταγώνου, στον τοίχο του διαδρόμου επανατοποθετήθηκαν, έπειτα από πολλά χρόνια, τα φωτογραφικά πορτρέτα όλων των προκατόχων του Δημήτρη Αβραμόπουλου, πλην των χουντικών.
Ο Άκης «επανήλθε» στο Πεντάγωνο
Οι φωτογραφίες δεν αναρτήθηκαν, αλλά τοποθετήθηκαν εκ νέου, μετά την ανακαίνιση του χώρου. Ωστόσο, ορισμένοι επιτελείς εξέφρασαν τον (εύλογο) προβληματισμό τους για το εάν έπρεπε να αναρτηθεί ή όχι και η φωτογραφία του Άκη Τσοχατζόπουλου.
Προβληματισμός που ξεπεράστηκε γρήγορα, καθώς ο Δημήτρης Αβραμόπουλος εξέφρασε την άποψη ότι «στη δημοκρατία οι πράξεις των πολιτικών κρίνονται και ενίοτε καταδικάζονται, η Ιστορία όμως δεν διαγράφεται».
Η είδηση για την ανάρτηση του πορτρέτου του Άκη Τσοχατζόπουλου στο Πεντάγωνο έφτασε και στις φυλακές του Κορυδαλλού, προκαλώντας, όπως μαθαίνουμε, ανάμεικτα συναισθήματα στον πρώην υπουργό.
Αρχικά παρέμεινε σιωπηλός, μέχρι που άρχισαν να τον «τσιγκλάνε» οι συγκρατούμενοί του, ζητώντας... κέρασμα για τον «ανδριάντα», όπως αποκαλούσαν το φωτογραφικό πορτρέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: