12.9.14

Βενιζέλος: Δύσκολη η συνέχεια της διαπραγμάτευσης...

Σύσκεψη με τη συμμετοχή και των κυβερνητικών στελεχών πραγματοποιήθηκε στο ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ενημέρωσε τα στελέχη του Κινήματος σχετικά με την ...
επίσκεψή του στη ΔΕΘ και για την επικείμενη σύσκεψη της προσεχούς Κυριακής, με την οποία ξεκινά, από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η προετοιμασία για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στις μέχρι τώρα επαφές του ΠΑΣΟΚ με τα άλλα κόμματα και τις κινήσεις που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να πάρουν μέρος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης, τονίζοντας ότι θα γίνει άνοιγμα προς όλους και επιθυμία του ίδιου και του Κινήματος είναι να υπάρξει ευελιξία. Δεν θα υπάρξει «καπέλωμα» από κανέναν, είπε και πρόσθεσε ότι θέλουμε ανοιχτές σχέσεις ειλικρίνειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο κ. Βενιζέλος ξεκαθάρισε ότι η προσπάθεια ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς δεν συνεπάγεται οργανωτικού τύπου αλλαγές στο ΠΑΣΟΚ, ή αλλαγές που σχετίζονται με τα σύμβολα και το όνομά του.

Αναφέρθηκε και στην πολιτική συγκυρία, τονίζοντας ότι η προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ είναι να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ομαλή πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση.

Σχετικά με τη συνάντηση με την τρόικα, στο Παρίσι, ανέφερε ότι στη γαλλική πρωτεύουσα έγινε ένα θετικό βήμα, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι η συνέχεια της διαπραγμάτευσης θα είναι δύσκολη. Η προσπάθεια από ελληνικής πλευράς θα είναι να προχωρήσουμε στην ανάπτυξη, με επίκεντρο την αύξηση της απασχόλησης.

Σχετικά με το χρέος και την αλλαγή στάσης του ΔΝΤ, ο κ. Βενιζέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ανέφερε ότι αυτή η αλλαγή κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και υπενθύμισε ότι το 88% του χρέους βρίσκεται σε κρατικά ευρωπαϊκά χέρια και, επομένως, το θέμα πρέπει να λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: