6.9.14

Εγκαινιάστηκαν τα περίπτερα της ΕΛΑΣ, στην ΔΕΘ…

Τα περίπτερα της Αστυνομίας εγκαινίασε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας, παρουσία του...
Αντώνη Σαμαρά, του Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Δημήτρη Τσακνάκη και του προισταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη.

Στον χαιρετισμό που έκανε στα εγκαίνια του πληροφοριακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ., ο υπουργός εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης για το έργο που επιτελούν οι αστυνομικοί «σε πολύ δύσκολους καιρούς», όπως τόνισε, και μετέφερε τη βούλησή του για την οικοδόμηση μιας αστυνομίας «που ακούει τον πολίτη».
Ο υπουργός έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στην πρωτοβουλία Cyberkid η οποία υλοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης παιδιών και των γονέων τους σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Δημήτριος Τσακνάκης, αναφέρθηκε, στην ομιλία του, στην υλοποίηση της μετεγκατάστασης του Αστυνομικού Τμήματος Λευκού Πύργου εντός της ΔΕΘ.

Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ

Η Ελληνική Αστυνομία είναι σήμερα παρούσα σε αυτό το κορυφαίο γεγονός εμπορικής, οικονομικής και πολιτιστικής αξίας, που σηματοδοτεί αναμφίβολα την εξέλιξη της επιχειρηματικότητας.

Η παρουσία μας στην έκθεση δεν αποτελεί μια καθιερωμένη ετήσια συνάντηση με συμβολικό χαρακτήρα. Αποτελεί ανάγκη να αναδείξουμε την ουσιαστική προσπάθεια που καταβάλλουμε καθημερινά για ποιοτικότερη αστυνομία, με σκοπό την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των πολιτών για αδιάλειπτη και στοχευόμενη αστυνόμευση, αφού κάθε μέρα μεταβάλλονται οι ανάγκες της κοινωνίας μας.

Όπως είναι γνωστό το τρέχον έτος διαμορφώθηκε ο βασικός κορμός της νέας δομής του Σώματος. Κατόπιν αξιολογικής εκτίμησης των αποτελεσμάτων που επέφερε, πραγματοποιήθηκαν βελτιωτικές παρεμβάσεις σε στοχευόμενους τομείς, που θα βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα των Υπηρεσιών μας και θα εξασφαλίσουν την επιτυχία της αποστολής μας, ώστε να ολοκληρωθεί συνολικά και να στεφθεί με επιτυχία, η αναδιάρθρωση του Σώματος.

Οι σημαντικότερες βελτιώσεις που προσδοκά η νέα αυτή δομή είναι:
- η καλύτερη αντιμετώπιση ορισμένων καινούργιων μορφών εγκλήματος διαμέσω νέων Υπηρεσιών
- η μείωση των διοικητικών δομών και η ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό των μάχιμων υπηρεσιών,
- η αύξηση της πεζής αστυνόμευσης και γενικότερα της αστυνομικής παρουσίας στο «δρόμο»

Δεν υπάρχουν σχόλια: