12.9.14

"Καρφώθηκες"...

«Το άθλιο πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα “Το Ποντίκι”, οι εμπνευστές του και όσοι κρύβονται πίσω από τους εμπνευστές του, να γνωρίζουν ότι αυτή η Κυβέρνηση δεν άγεται, ούτε φέρεται, ούτε κάμπτεται από κανέναν».

Αυτά δήλωσε το γκουβέρνο. Κι όλος...
αυτός ο πανικός για μια γελοιογραφία!!! Αυτό τους ενδιαφέρει, όχι ο ΕΝΦΙΑ, τα χαράτσια, οι μειώσεις μισθών αλλά... η μικροφαλλία τους!
"Καρφώθηκες" Αντώνη. Όταν η γελοιογραφία μιλάει για - 4 πόντους στα γκάλοπ κι εσύ ακούς μόνο τους 4 πόντους, κάνοντας σαν τρελός, "καρφώνεσαι". Εμείς τι να υποθέσουμε; Σαν να μην έφτανε αυτό, χρησιμοποίησες...
και τις πιο ακατάλληλες εκφράσεις: "Άγεται - φέρεται" σαν να λέμε πέρα - δώθε ή πάνω - κάτω! Η εφημερίδα φταίει μετά; Εσύ ο ίδιος πως είχες πει τον εαυτό σου, το ξέχασες; "Γ@μѠ το κεφάλι μου μ@λάκα". Στην καταδίκη σου τηλεόραση. Εμείς συμφωνούμε με αυτή σου την άποψη και μόνο με αυτή.

Άσε πια αυτό το "κάμπτεται". Πάλι καλά που δεν είπες κρέμεται! Δεν κάμπτεται, άρα είναι όρθια! "Όρθια να συνεχίσει το έργο της"!; Αυτό που έκανε και πριν στον κόσμο βάζοντας χαράτσια; Βλέπεις, μια φράση μπορεί να ακούγεται διφορούμενη, ανάλογα αν εκφράζει σάτιρα, θυμό, ειρωνεία κοκ.

Και τώρα να πούμε δυο λογάκια ακόμα. Να στα εξηγήσω μια κι οι κόλακες σου δεν τολμούν. Δεν μας ενδιαφέρει η ανατομία κανενός πολιτικού. Ούτε κανένα άλλο προσωπικό του στοιχείο εκτός από την πολιτική του άποψη και τα έργα του, όσο αυτά έχουν συνέπεια σε εμάς.

Αλλά η σάτιρα λέει κάποια πράγματα. Μπορούμε να τα απορρίψουμε ή να τα ακούσουμε. Στη συγκεκριμένη γελοιογραφία Αντώνη, δεν κοροϊδεύει το μικρό σου μέγεθος, αλλά τη μικροκομματική σου σκοπιμότητα. Τη μικρότητα του δοσιλογισμού. Την κουτοπονηριά ενός μηδενικού. Στο κάνω λιανά: Τα 10 ή 12 λεπτά μείωσης είναι τίποτα στην ουσία. Όταν μάλιστα όχι μόνο έχει αυξηθεί 300% και πάνω το πετρέλαιο όπως το κόστος ζωής γενικότερα, αλλά εξακολουθούν να κόβονται συντάξεις, μισθοί, δικαιώματα.

Φυσικά το δούλεμα το αντιλαμβάνεται ο κόσμος. Κι αντιδρά ανάλογα. Από αυτή ακριβώς την οργή που νιώθει ο κόσμος εμπνεύστηκε η γελοιογραφία. Όχι 4 μονάδες κάτω, αλλά 14 έχεις πάει. Νομίζω ότι αυτό σε ενδιαφέρει περισσότερο. Βλέπεις να μη γίνεται πιστευτό κανένα από τα παραμύθια σου, βλέπεις το τέλος να έρχεται. Κι αυτό, ναι, σε τρελαίνει. Μάλιστα εσύ ο ίδιος με την ενόχληση σου έκανες πολλούς να σκεφτούν για το τι άλλο μπορούσε να σημαίνει η γελοιογραφία εκτός από το προφανές πολιτικό μήνυμα. Πιο χαμηλά εννοεί το ποσοστό της ΝΔ. Αλλά όταν έχεις συνηθίσει στις κάμψεις στους τοκογλύφους, πάει το μυαλό σου αλλού.

Πάντως βλέπω με λύπη μου (και το εννοώ) ότι η κατάσταση ενός αρχηγού κράτους έχει αρχίσει να ξεφεύγει πολύ από τα όρια της λογικής. Αν γίνεται τόσος χαμός για ένα σκίτσο, αν υπάρχει τόση ανασφάλεια, τότε έχουμε να κάνουμε με ένα άκρως επικίνδυνο συνδυασμό: Κάποιος όχι απλά με λάθος πολιτική αλλά χωρίς καμιά ψυχραιμία είναι σε καίρια θέση. Η απώλεια του αυτοελέγχου μαζί με την εξουσία έχει πάντα ολέθρια αποτελέσματα...
πηγή tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: