4.9.14

Τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο η Ελλάδα...

Τρίτη πιο δυστυχισμένη χώρα στον κόσμο η ΕλλάδαΗ Ελλάδα κατατάσσεται στις πιο ψηλές θέσεις της λίστας με τις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη, υπολογίζοντας το ποσοστό δυστυχίας με βάση την ανεργία και...
την ακρίβεια.

Τη δυστυχία των Ελλήνων καταγράφει το Business Insider, το οποίο κατατάσσει την Ελλάδα στις πιο ψηλές θέσεις της λίστας με τις πιο δυστυχισμένες χώρες του πλανήτη, υπολογίζοντας το ποσοστό δυστυχίας με βάση την ανεργία και την ακρίβεια.

Η ιστοσελίδα επικαλείται έρευνα του Bloomberg το οποίο χρησιμοποιεί έναν όρο που χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά και ονομάζεται «δείκτης δυστυχίας». Το ποσοστό του δείκτη βγαίνει προσθέτοντας το ποσοστό ανεργίας με εκείνο του πληθωρισμού βάσει των γενικών τιμών καταναλωτή (ακρίβεια).

Ο δείκτης δημιουργήθηκε από τον οικονομολόγο Άρθουρ Οκούν και τις προηγούμενες δεκαετίες ήταν πολύ δημοφιλής σαν όρος στις ΗΠΑ. Παρά τις κριτικές που έχει δεχθεί, οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η ανεργία και η ακρίβεια επηρεάζουν την ψυχολογική κατάσταση των ανθρώπων.

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η Βενεζουέλα με δείκτη δυστυχίας 59, 80% (πληθωρισμός ΔΤΚ 52,7%, ανεργία 7,1%) και στη δεύτερη η Αφρική με δείκτη 31.80% (πληθωρισμός ΔΤΚ 6.3%, ανεργία 25,5%)

Τα κακά μαντάτα βρίσκονται στην τρίτη θέση καθώς αυτήν καταλαμβάνει η Ελλάδα με δείκτη δυστυχίας 27.10% (πληθωρισμός ΔΤΚ – 0,7%, ανεργία 27,8%), ενώ το ποσοστό αναδεικνύει το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας στη χώρα. Το Business Insider κάνει ειδική αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μετά την εξαετή ύφεση και τις πολιτικές διαχείρισης της κρίσης χρέους. Σημειώνει, ακόμη, ότι ο δημόσιος τομέας παράγει το 40% του ΑΕΠ και ο τουρισμός ένα 18%. Προσθέτει, ακόμη, ότι το 20% του εργατικού δυναμικού είναι μετανάστες και απασχολούνται κυρίως στην γεωργία και ανειδίκευτη εργασία. Το Business Insider τονίζει, επίσης, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη ανεπτυγμένη χώρα που τώρα θεωρείται αναδυόμενη αγορά.

Υπάρχουν, βέβαια, και αρκετές εκπλήξεις, κυρίως ως προς τις απουσίες χωρών που όλοι θα πίστευαν ότι βρίσκονται σε σχετική λίστα, ωστόσο, αυτό σχετίζεται με τον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται ο «δείκτης δυστυχία».

Αναλυτικά η λίστα με τις 21 πιο δυστυχισμένες χώρες:

- Βενεζουέλα
- Νότια Αφρική
- Ελλάδα
- Ισπανία
- Αίγυπτος
- Τουρκία
- Κροατία
- Ουρουγουάη
- Ουκρανία
- Κολομβία
- Προτογαλία
- Σλοβενία
- Ιταλία
- Σλοβακία
- Ρωσία
- Φιλιππίνες
- Ιρλανδία
- Πολωνία
- Βραζιλία
- Χιλή
- Φινλανδία...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: