5.9.14

Διαψεύδει το Κίεβο: Οι φιλορώσοι αντάρτες μπήκαν στη Μαριούπολη ...



Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfaxμετέδωσε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές μπήκαν στην στρατηγικής σημασίας πόλη, όμως εκπρόσωπος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να...
ελέγχουν την πόλη και το λιμάνι

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ρωσίας μετέδωσε ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές μπήκαν σήμερα στην Μαριούπολη, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, όμως ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων στο Κίεβο δήλωσε πως οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να ελέγχουν την πόλη και το λιμάνι της, το οποίο θεωρείται στρατηγικής σημασίας. «Οι πρώτες ομάδες (των ανταρτών) βρίσκονται ήδη στη Μαριούπολη», είπε μια πηγή των αυτονομιστών, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.
Ο Αντρίι Λισένκο, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ουκρανίας, δήλωσε στο Κίεβο ότι «αυτό δεν είναι αλήθεια. Τους απωθήσαμε μάλιστα από τις θέσεις που κρατούσαν». Ένας αξιωματικός του ουκρανικού στρατού είπε ότι «οι επιχειρήσεις συνεχίζονται» και δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία, παρά το ότι έχουν αρχίσει πλέον στο Μινσκ οι συνομιλίες της «Ομάδας Επαφής».
H ρωσική τηλεόραση μετέδωσε ρεπορτάζ για νεκρό ρώσο στρατιώτη που πολεμούσε στην Ουκρανία «στην άδειά του»
Για πρώτη φορά, η ρωσική τηλεόραση μετέδωσε ρεπορτάζ για ρώσο στρατιώτη ο οποίος σκοτώθηκε στην Ουκρανία. "Σήμερα στον Κοστρομά αποχαιρέτισαν τον Ανατόλι Τράβκιν. Πριν από περίπου έναν μήνα έφυγε για το Ντονμπάς (σ.σ. την ανατολική Ουκρανία) και σκοτώθηκε σε μάχη" ανέφερε ο παρουσιαστής του καναλιού Πέρβι Κανάλ, ενός από τα μεγαλύτερα της Ρωσίας.
"Επισήμως, ήταν σε άδεια" όταν σκοτώθηκε, πρόσθεσε το κανάλι σημειώνοντας ότι ο Τράβκιν δεν είχε ανακοινώσει τις προθέσεις του να πολεμήσει στο πλευρό των αυτονομιστών ούτε στη γυναίκα του ούτε στους ιεραρχικά ανώτερούς του στο στρατό. Οι μαρτυρίες συγγενών στρατιωτών που τραυματίστηκαν, σκοτώθηκαν ή εξαφανίστηκαν στην ανατολική Ουκρανία πολλαπλασιάζονται καθημερινά στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και στις εφημερίδες.
Ένας σύμβουλος του υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, ο Ολεξάντρ Ντανίλιουκ υποστήριξε ότι 2.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν ήδη σκοτωθεί. Πάντως, μια δημοσκόπηση του ανεξάρτητου ινστιτούτου Λεβάντα έδειξε ότι δύο στους τρεις Ρώσους δεν πιστεύουν ότι η χώρα τους διεξάγει πόλεμο στην Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: