7.9.14

Μόνο ο Σταϊκούρας πήρε σοβαρά, την εντολή Σαμαρά...





Το παράδειγμα της λιτότητας έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας κατά την διάρκεια της παραμονής των κυβερνητικών στελεχών στο Παρίσι για τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, σύμφωνα βέβαια, με τον...
"ΒΗΜΑτοδότη".
Διαβάζουμε:

«Ίσως ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, «κλειδοκράτωρ» του κρατικού θησαυροφυλακίου, να είναι ο μοναδικός πολιτικός που πήρε τόσο σοβαρά τις εντολές του Πρωθυπουργού για ‘όχι σπατάλες στο Παρίσι’. Και τούτο για το εξής: Με δική του πρωτοβουλία εντοπίστηκε ένα φτηνό ξενοδοχείο (της πλάκας δηλαδή, με λίγα ευρώ τη βραδιά, άνευ προγεύματος) σε έναν στενό δρόμο του Παρισιού, όπου σε αυτό κατέλυσαν οι Χρύσανθος Λαζαρίδης, Στ. Παπασταύρου, ένας γενικός γραμματέας και ο ίδιος. Την ώρα που βρίσκονταν στην ρεσεψιόν για να πάρουν τα κλειδιά των δωματίων τους, ο κ. Σταϊκούρας προφανώς θέλησε να κάνει μεγαλύτερη οικονομία στο Δημόσιο.
Και τι νομίζετε ότι έπραξε ο άνθρωπος; Ακύρωσε αμέσως το δωμάτιο που θα έπαιρνε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου του, Μανώλης Μαματζάκης (καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Sussex) και του είπε: «Μανώλη, για λόγους οικονομίας δεν σε πειράζει, νομίζω, να μοιραστούμε για δύο βράδια το ίδιο δωμάτιο». Τι να πει και ο κ. Γενικός. Για λόγους ευγενείας (άντε και οικονομίας) απάντησε: «Τι να με πειράξει…». Και μοιράστηκαν το ίδιο δωμάτιο. Μάλιστα ζητήθηκε να μεταφερθεί στο στενάχωρο δωμάτιο και ένας… αναδιπλούμενος καναπές, στον οποίο όμως (για λόγους αβρότητας) κοιμήθηκε ο υπουργός.
Οι κ.κ. Λαζαρίδης και Παπασταύρου ούτε καν συζήτησαν το ενδεχόμενο να μοιραστούν το ίδιο δωμάτιο και η αλήθεια είναι ότι ούτε και ο κ.Σταϊκούρας τόλμησε να τους το ζητήσει. Αλλά σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο Παρίσι και των «σκληρών» διαπραγματεύσεων τους με την τρόικα είχαν όλοι τους ένα παράπονο: «Έμειναν νηστικοί και άγρυπνοι». Αλήθεια, τι υποφέρουν και αυτοί οι υπουργοί…
Οι τροϊκανοί τους προσέφεραν μόνο καφέ και χυμό πορτοκάλι, αλλά πώς να βγει η ημέρα με δύο-τρεις καφέδες φίλτρου (black) και μια πορτοκαλάδα; Όπως οι ίδιοι εξιστόρησαν, η μοναδική φορά που έβαλαν στερεά τροφή στο στομάχι τους ήταν όταν επισκέφθηκαν ομαδικά ένα φούρνο-εστιατόριο δίπλα στο ξενοδοχείο τους και πήραν σάντουιτς με γαλλική μπαγκέτα, ζητώντας μάλιστα από την πωλήτρια (με καταγωγή από την Πολωνία)… απόδειξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: