14.9.14

Ο Χρυσοχοΐδης "δελφίνος" του Βενιζέλου...

 
Ηγετική περπατησιά άνοιξε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εντός του ΠΑΣΟΚ φιλοδοξώντας προφανώς να καταστεί το πρόσωπο που θα συνενώσει τις διάσπαρτες δυνάμεις που αντιδρούν στην ...μονοκρατορία Βενιζέλου και αναζητούν μια νέα κατεύθυνση για το ΠΑΣΟΚ.

Την ευκαιρία για δημόσια σύγκρουση του έδωσε η...
πανελλήνια συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που ανακοινώθηκε την Πέμπτη για να πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με στόχο μια νέα προσπάθεια για τη συμπόρευση των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς η οποία θα καταλήξει στο Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. Στη συνάντηση κλήθηκαν να μετάσχουν τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, οι βουλευτές αλλά και πρώην βουλευτές, οι υποψήφιοι στις Ευρωεκλογές και στις βουλευτικές εκλογές του 2012, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των κοινωνικών χώρων, οργανωτικά και περιφερειακά στελέχη και θα μετέχουν εκ μέρους του κόμματος στην Εθνική Οργανωτική Επιτροπή για το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης,

Μόλις τρεις μέρες μετά το έντονο καυγά Χρυσοχοΐδη - Βενιζέλου στο Πολιτικό Συμβούλιο, ο υπουργός Υποδομών αποφάσισε σήμερα να συνεχίσει την σκληρή του κόντρα επαναλαμβάνοντας δημόσια όσα είπε στο όργανο, δημιουργώντας σοβαρή αντίδραση στο βενιζελικό στρατόπεδο, επίλεκτα στελέχη της οποίας φρόντισαν να του απαντήσουν.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επιχείρησε με την τοποθέτηση του να αποδομήσει πλήρως και την αισιόδοξη προχτεσινή προσέγγιση του Ανδρέα Λοβέρδου, ότι θα προκύψουν 190 βουλευτές υπέρ του υποψηφίου Προέδρου που θα προτείνει η συγκυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Οι ανοησίες που ακούω εγώ είναι ότι κάποιοι από τη ΝΔ λένε ότι έχουν180 βουλευτές και άλλοι από τον δικό μας χώρο ότι έχουμε 190" είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι η πραγματική συζήτηση δεν είναι οι αριθμοί αλλά τι γίνεται σε επίπεδο πραγματικής πολιτικής.

Αυτό όμως που επανέλαβε ανοιχτά, με την ομολογία του δηλαδή ότι "από τη ημέρα των ευρωεκλογών και μετά τον ανασχηματισμό δεν έχει έρθει ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα", μοιάζει να συμμερίζεται την επιχειρηματολογία του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση έχει φτάσει σε αδιέξοδο και ο διεθνής παράγοντας α αναμένει τις πολιτικές εξελίξεις.

Όπως πρόσθεσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης "έχει να δημοπρατηθεί έργο από τον Απρίλιο και εμείς ψάχνουμε κάθε μέρα τους 180. Τι θα πούμε στα παιδιά μας; Που θα φανεί ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο;".

Ο υπουργός Υποδομών συντάχτηκε με όσους ζητούν ένα συνέδριο αναπροσανατολισμού του κόμματος, ενώ την Παρασκευή είχε κατηγορήσει τον κ. Βενιζέλο ότι αποφασίζει μόνος του, χωρίς να λειτουργεί το κόμμα, με τις οργανώσεις του και τα όργανα του, τονίζοντας ότι χρειάζεται ένα νέο κόμμα ισχυρό, ανοιχτό, λαϊκό και δημοκρατικό. "Η διαφορά μνημόνιο-αντιμνημόνιο έχει αντικατασταθεί από τη διαφορά νέο-παλιό. Το νέο εκφράζεται στο ΠΑΣΟΚ με αντιδημοκρατικό τρόπο χωρίς αποφάσεις από τα όργανα" συμπλήρωσε και ζήτησε έκτακτο αναγεννητικό συνέδριο για πολιτική και προγραμματική ανασυγκρότηση του χώρου, με βασικό στόχο να προσβλέπει σε ένα δίκαιο κράτος και δίκαιη φορολογία, ενώ χαρακτήρισε λάθος την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: