8.9.14

Ελλάδα στα πρόθυρα της αυτοκτονίας...

Αντώνης Σαμαράς, ΔΕΘ, Θεσσαλονίκη, Videonews



...εις γνώσιν του Πρωθυπουργού ...
Παρακολούθησα το Σάββατο την ομιλία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στη ΔΕΘ. Θα χαρακτήριζα τον λόγο του αυτόν τραγελαφικό. Την ίδια ώρα που...
μου ερχόταν να βάλω τα γέλια με τη μεταφορά εικόνων από ένα άλλον κόσμο - τον κόσμο του- ήθελα και να κλάψω που υπήρχαν θεατές και τον χειροκροτούσαν, επιβραβεύοντας τα "επιτεύγματά" του.

Ένας "οδικός χάρτης" για τη χώρα, που μοιάζει με πολιτική φάρσα, η ταπεινή παραδοχή των λαθών και η μνεία στο φιλότιμο του Έλληνα, συνέθεταν ένα αποκρουστικό σκηνικό, με πρωταγωνιστή τον ίδιο και όλους τους άλλους κομπάρσους της πλάκας.

Οι πιο αληθινές ατάκες του όμως δεν ειπώθηκαν μέσα στην αίθουσα, πάνω από τα ανοιχτά μικρόφωνα και μπροστά από τις κάμερες, όταν χαρακτήριζε «πολιτική αυτοκτονία» τις πρόωρες εκλογές.

Ειπώθηκαν όταν βρέθηκε μπροστά από απλούς πολίτες, αγανακτισμένους και πεπεισμένους ότι δεν υπάρχουν άλλα όρια. Ότι έχουν ξεπεραστεί από καιρό.

"Κύριε Πρωθυπουργέ, είμαστε στα πρόθυρα αυτοκτονίας", ισχυρίστηκε ένας πολίτης και ο κ. Σαμαράς αποκρίθηκε "το ξέρω", φεύγοντας βιαστικά.
Δες το βίντεο.



Αν λοιπόν η νέα Ελλάδα αρχίζει από την εξόντωση του λαού της, τότε, κ. Πρωθυπουργέ, μην περιμένεις την ολοκλήρωση της θητείας σου. Πάτα τώρα το κουμπί.

"Push the button", για να το πω και στη γλώσσα του εκάστοτε εντολοδότη σου, μπας και καταλάβεις καλύτερα.

Σταυρούλα Κεντιέ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: