10.9.14

Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν το Άγιο όρος...

Ανεμοστρόβιλοι χτύπησαν το Άγιο όρος -Οι μοναχοί κλείστηκαν στο μοναστήρι για να προσευχηθούν [εικόνες]ΦΩΤΟ...


Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι μοναχοί της Μονής Μεγίστης Λαύρας στο Άγιο Όρος όταν δύο ανεμοστρόβιλοι έκαναν ξαφνικά την εμφάνισή τους στην...
θαλάσσια περιοχή.

Οι περισσότεροι τρομαγμένοι έσπευσαν στην εκκλησία για να προσευχηθούν , ενώ ο μοναχός Θεoλόγος, πιο ψύχραιμος παρέμεινε στο μπαλκόνι και με την φωτογραφική του μηχανή απαθανάτιζε το φαινόμενο.



«Ήταν συγκλονιστικό το θέαμα. Φοβηθήκαμε ότι μπορεί να έρθει προς το μοναστήρι και κάτι τέτοιο δεν ξέραμε τι συνέπειες μπορεί να έχει», δήλωσαν στο Έθνος αγιορείτες μοναχοί.




Οι ανεμοστρόβιλοι -υδροσίφωνες όπως ονομάζονται – δεν πέρασαν από το μοναστήρι και λίγη ώρα αργότερα η καρδιά των μοναχών πήγε στην θέση της.Από την πλευρά τους οι επιστήμονες τονίζουν ότι πρόκειται για ένα συνηθισμένο φαινόμενο και ειδικά το καλοκαίρι στην βόρεια Ελλάδα.




«Οι υδροσίφωνες εμφανίζονται όλο τον χρόνο, με μεγαλύτερη όμως συχνότητα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο και όταν εμφανίζονται τόσο μακριά από την ακτή, δεν πρέπει να τρομάζουν τον κόσμο», είπε στο «Έθνος», ο μετεωρολόγος, Μιχάλης Σιούτας, ο επιστήμονας που εδώ και 15 χρόνια καταγράφει τους ανεμοστρόβιλους στην Ελλάδα.

Ο υδροσίφωνας δεν είναι παρά αέρας που περιστρέφεται με ταχύτητα μεγαλύτερη των 120 χλμ την ώρα σε ένα περίπου κατακόρυφο ή πλάγιο άξονα και συνδέεται με την βάση ενός νέφους...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: