18.9.14

Ένταση, ξύλο και προσαγωγές ...

...στην δεύτερη πορεία για τον Killah P, στο Κερατσίνι.
- Μεγάλες αντιφασιστικές πορείες σε Θεσσαλονίκη, Ναύπλιο, Κρήτη και Λάρισα.
-Συμπλοκές και δακρυγόνα στην Πάτρα και την Μυτιλήνη.
ΦΩΤΟ &  ΒΙΝΤΕΟ...
Από νωρίς οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αρχίσει να αυξάνουν την παρουσία τους γύρω από το σημείο που δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας γύρω από...
την πορεία των αντιεξουσιαστών.
Η αστυνομία για μια ακόμη φορά άσκησε αδικαιολόγητη βία με δακρυγόνα και δεκάδες προσαγωγές στα στενά. Ακολούθησαν οδομαχίες και αποκλεισμοί οδών που παγίδευσαν πολύ κόσμο που απλά διαδήλωνε κατά του φασισμού.
Ένταση στο τέλος

Στη διάρκεια της πορείας προκλήθηκε μικροένταση χωρίς να δοθεί συνέχεια όταν άγνωστοι εκτόξευσαν τρεις βόμβες μολότοφ αλλά και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων στην οδό Σαλαμίνος προκαλώντας ζημιές στο ΚΕΠ της περιοχής, αλλά και σε καταστήματα.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων και μια ομάδα περίπου 500 ατόμων που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια διαλύθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομία έχει προχωρήσει σε περίπου 50 προσαγωγές από το Κερατσίνι.

Στο σημείο παραμένουν ακόμα άτομα διασκορπισμένα σε ομάδες, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ένταση.

Οι αστυνομικές δυνάμεις εξακολουθούν να παραμένουν σε επιφυλακή σε Κερατσίνι, Κορυδαλλό και Νίκαια αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Θεσσαλονίκη: Μαζική συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση

«Ο Παύλος ζει – τσακίστε τους ναζί» ήταν το σύνθημα που κυριάρχησε, ενώ ιδιαίτερα πολυπληθές ήταν το μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.


Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο άγαλμα Βενιζέλου, στην Αριστοτέλους και η πορεία που ακολούθησε ήταν ειρηνική, με εξαίρεση μικροεντάσεις που ξεσπούσαν όταν τα ΜΑΤ προσπαθούσαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Διακριτό ήταν το μπλοκ οργανώσεων για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων που κρατούσε ένα πανό με το σύνθημα «ποτέ πια ροζ αστέρι στο πέτο». Το «παρών» στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έδωσαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Γιάννα Γαϊτάνη. Η πορεία είχε ως τελικό προορισμό τα γραφεία της νεοναζιστικής οργάνωσης, κοντά στο δικαστικό μέγαρο, όμως η ΕΛ.ΑΣ. έφραξε με αστυνομικές κλούβες όλους τους δρόμους που οδηγούσαν προς τα εκεί.

Συμπλοκές στην Πάτρα

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, κατά τη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.
ΒΙΝΤΕΟ-Πάτρα-Επεισόδια και τραυματισμοί στην πορεία για τον Φύσσα
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν αγνωστοι άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ και πέτρες.
Οι δυνάμεις της αστυνομίας επενέβησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τραυματίες
 Δείτε το βίντεο από το patratora.gr





Δακρυγόνα στην αντιφασιστική πορεία στη Μυτιλήνη
Δακρυγόνα και ένταση δημιουργήθηκε και στη πορεία  στο κέντρο της Μυτιλήνης.
Οι διαδηλωτές από την ΕΛΜΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους και το αυτόνομο στέκι του τμήματος περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου ξεκίνησαν από τη πλατεία Σαπφούς και πορεύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Ένταση δημιουργήθηκε όταν ομάδα ατομων επιχείρησε να μπει στην πολυκατοικία που βρίσκονται τα γραφεία της ΧΑ. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.
Η πορεία ολοκληρώθηκε στη πλατεία Σαπφούς.

 Φωτογραφίες από την αντιφασιστική πορεία στο Ναύπλιο: 


Με παλμό το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στο Ηράκλειο Κρήτης.
Δειτε φωτογραφίες:
223808223807

Μεγάλη αντιφασιστική πορεία στη μνήμη του Παύλου Φύσσα και στη Λάρισα.
Δειτε φωτογραφίες:
SANYO DIGITAL CAMERASANYO DIGITAL CAMERAπηγες thepressproject, left, enikos

Δεν υπάρχουν σχόλια: