6.9.14

Προσπάθεια πολιτικής ανάκαμψης μέσω ΔΕΘ...

Samaras



... και στο βάθος... χρέος.
Στις 11 η ομιλία...
Με καλάθι φοροελαφρύνσεων ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, με στόχο την ανατροπή του πολιτικού κλίματος.
Καθώς η διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται σε εκκρεμότητα, ενώ ΔΝΤ από τη μια και Ευρωζώνη – ΕΚΤ από την άλλη συγκρούονται για...
τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ο Αντώνης Σαμαράς θα επιχειρήσει με την ομιλία του στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ να σηματοδοτήσει μια νέα εποχή για την Ελλάδα.
Στόχος είναι να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα, που επιδείνωσε ο ΕΝΦΙΑ, και να αποκτήσει η κυβέρνηση θα περιθώρια χρόνου και χειρισμών που απαιτούνται ώστε να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και να ανοίξει το ζήτημα της βιωσιμότητας του χρέους. Για πολλούς, η ΔΕΘ συνιστά την απαρχή της αντεπίθεσης της κυβέρνησης που, αν θέλει να έχει ελπίδες να αλλάξει το πολιτικό κλίμα, θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα και αποφασιστικά.
Στο επίκεντρο της ομιλίας του Πρωθυπουργού θα είναι το πακέτο άμεσων φοροελαφρύνσεων, αλλά και ο ο οδικός χάρτης συνολικής μείωσης των φόρων στην Ελλάδα, σε βάθος χρόνου βέβαια.
Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ανακοινώσει:
  • Mείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στo πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε η τιμή διάθεσής του να διαμορφωθεί, τουλάχιστον για τους ασθενέστερους, στο ένα ευρώ ανά λίτρο
  • διορθώσεις στον ΕΝΦΙΑ, που θα αφορούν και στα κενά–μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα
  • μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης, από το 2015
  • αύξηση των δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο (από 70 έως 100 δόσεις ανάλογα με το ύψος της οφειλής)
Ο κ. Σαμαράς, που θα εξαπολύσει δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή και τις τελευταίες δηλώσεις στελεχών του για το ΝΑΤΟ,.
Αναμένεται επίσης να αναφερθεί στο αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας αλλά και στις θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται, με πρώτη τη συνταγματική μεταρρύθμιση.
Κατακλείδα της πρωθυπουργικής ομιλίας θα είναι η ανάγκη διατήρησης της πολιτικής σταθερότητας της χώρας, μήνυμα που θα επιχειρήσει να ενισχύσει στην πορεία του χρόνου προς την Προεδρική εκλογή του 2015.
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: