5.9.14

Μπουρούσης: Οι Αργεντίνοι, δεν πέταξαν πετσέτα...

Mundobasket 2014: Μπουρούσης: «Δείξαμε χαρακτήρα!»
Εμείς δείξαμε χαρακτήρα...
-Ζήσης: «Δεν ξέρω το ταβάνι της ομάδας».
-Καλάθης: «Τεόντοσιτς, το… κεφάλι του φιδιού».
-Κατσικάρης: «Μπράβο μας, αλλά… σβήνουν τα φώτα»...
 «Αρχικά συγχαρητήρια στα παιδιά, από την πρώτη μέρα που ήρθαμε εδώ, ήρθαμε ως ομάδα εδώ. Θέλαμε να βγάλουμε ...
όσα έχουμε δουλέψει στην προετοιμασία και να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι. Τώρα είμαστε ευτυχισμένοι και κοιτάμε τη συνέχεια», ανέφερε ο Μπουρούσης στην κάμερα του ΑΝΤ1, αμέσως μετα το τέλος του παχνιδιου με την Αργεντινή.


Οσον αφορά τον αγώνα, ο σέντερ της Εθνικής δήλωσε: «Χαλαρώσαμε σε κάποια σημεία, κάναμε κάποια λάθη. Η Αργεντινή είναι πολύ καλή ομάδα. Εμείς δείξαμε χαρακτήρα και για πρώτη φορά σε δύσκολο παιχνίδι. Δεν πιστεύω ότι πέταξαν λευκή πετσέτα στην τρίτη περίοδο κι εκείνοι πήγαιναν για τη νίκη»...

Χαίρεται τη στιγμή, αλλά μέχρι εκει για το Νίκο Ζήση που ξεκαθάρισε, πως, άμεσα η προσοχή όλων στρέφεται στο επόμενο ματς της Κυριακής με τη Σερβία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Πιστεύω τους δώσαμε μεγάλη χαρά, όπως και σε όλο τον κόσμο στην Ελλάδα. Η αλήθεια είναι πως μπορείς να πεις πολλά για το παιχνίδι. Από την άλλη σκέφτομαι ήδη την Κυριακή. Έχουμε 5-0, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει τίποτα γιατί είναι ένα παιχνίδι. Μπορούμε να το χαρούμε ελάχιστα ή καθόλου. Δεν μειώνω αυτό που κάναμε. Τι να πω για την Αργεντινή; Τους λείπει το αστέρι, Τζινόμπιλι και Ντελφίνο. Είναι εφτάψυχη. Παίκτες που έχουν πάρει αμέτρητα μετάλλια και παίκτες που δεν σταμάτησαν να παλεύουν. Τους σέβομαι απεριόριστα. Πόσο μάλλον όταν ήμασταν 19 μπροστά και μείωσαν στο καλάθι. Είμαι περήφανος για όλους. Καταθέσαμε τη ψυχή μας. Καλώς ή κακώς το ξεχνάμε και σκεφτόμαστε την Κυριακή».

Για το ταβάνι της Ελλάδας, είπε: «Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ομάδα να παίξει τέτοιο αγώνα δεν το είχε ξανακάνει. Από το συν 19 να πάει στο συν 2. Είχαμε νεκρά διαστήματα. Όταν παίζεις transition είναι δεδομένο πως θα δεχτείς κάποια break. Είναι η ποιότητα, η καρδιά και η ψυχή. Η συγκέντρωση στην άμυνα. Κάναμε κάποια λάθη τακτικής. Ο κόσμος τους έσπρωξε, αλλά εκεί δείξαμε χαρακτήρα και πήραμε το ματς. Η περίληψη είναι πως θα ακούσατε το τετριμμένο πως πηγαίναμε από αγώνα σε αγώνα. Δεν ξέρουμε το ταβάνι της ομάδας. Δεν πιστεύουμε πως είμαστε η ομαδάρα. Πηγαίναμε βήμα – βήμα με σεβασμό προς τον αντίπαλο. Όλοι περίμεναν τα τελευταία δυο παιχνίδια και τα καταφέραμε. Τα χιαστί όμως σε φέρνουν σε μεγάλες μάχες. Όλοι ξέρουμε τι σημαίνει αυτό το παιχνίδι. Ο Μπουρούσης έχει προηγούμενα. Πρέπει να παίξουμε σαν ομάδα. Είναι μεγάλο παιχνίδι. Ό,τι έγινε στον όμιλο έγινε. Τώρα θα συγκεντρωθούμε σε αυτό».

Για τη φάση με το buzzer beater, είπε: «Απολογήθηκα γιατί εκείνη τη στιγμή εκνευρίστηκα γιατί ο Καπάτσο έκανε flopping και πήρε το φάουλ και έγιναν βήματα που δεν τα έδωσαν. Έγινε και φάουλ σε εμένα. Ήταν λάθος και για αυτό απολογήθηκα. Αυτή η ομάδα έχει δώσει δύο μεγάλες πίκρες, έστω και μία μικρή χαρά τη δώσαμε πίσω».

Το πώς θα τεθεί... εκτός αγώνα ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο κινητήριος μοχλός της Σερβίας, είναι το κύριο μέλημα του Νικ Καλάθη ενόψει του παιχνιδιού με τη Σερβία.

«Σε κάθε ματς βελτιωνόμαστε και παίζουμε καλύτερα. Τώρα πια έχουμε μπροστά μας την Σερβία και θα αγωνιστούμε σα να είναι το τελευταίο μας ματς στη διοργάνωση. Θεωρώ πως αυτή τη στιγμή έχουμε το καλύτερο σύνολο στην Εθνική απ’ τη στιγμή που ήρθα εγώ στην ομάδα. Παίζουμε εξαιρετική άμυνα κάθε φορά και σχεδόν ανά διαφορετικό αγώνα μπορούμε να ‘χουμε κι άλλον παίκτη που θα σκοράρει πολλούς πόντους και θα μας οδηγήσει στην επίθεση», είπε αρχικά ο Καλάθης και πρόσθεσε για το προσεχές ματς με τους Σέρβους:

«Ο Τεόντοσιτς είναι το… κεφάλι του φιδιού, θα πρέπει να τον βγάλουμε εκτός αγώνα και στη συνέχεια αν κάνουμε το ματς μας, μπορούμε να τα καταφέρουμε. Δεν κοιτάμε την οκτάδα και τόσο μακριά ακόμα. Ξεκουραζόμαστε αύριο και στη συνέχεια πάμε για την Σερβία».

Aπ' την πλευρά του, ο προπονητής της Εθνικής, Φωτης Κατσικάρης, δήλωσε τα εξής:

«Ήταν μια μεγάλη νίκη για την ομάδα. Θέλαμε τη νίκη για να τερματίσουμε πρώτοι και κάναμε καλή δουλειά. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, αποφασιστικοί και σε κάθε παιχνίδι μεγαλώνουμε σαν ομάδα. Κάνουμε τα πράγματα που πρέπει και παρότι δεν είμαι λάτρης των στατιστικών, κυριαρχήσαμε και στα πέντε παιχνίδια μας. Αντιμετωπίσαμε μια πολύ σκληρή ομάδα και δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είναι σπουδαίοι και αξίζουν την πρώτη θέση. Τώρα έχουμε δύο μέρες για να ξεκουραστούμε και να προετοιμαστούμε για ένα μεγάλο ματς με τη Σερβία. Τώρα σβήνουν τα φώτα, ξεχνάμε ό,τι κάναμε και ετοιμαζόμαστε για έναν πόλεμο. Ευχαριστούμε τους φιλάθλους μας, που ήρθαν στο γήπεδο, αλλά και εκείνους που μας υποστηρίζουν από την Ελλάδα».
Ερωτηθείς για την απόδοση του Γιάννη Μπουρούση, απάντησε: «Έπαιξε με την καρδιά του. Ακόμη και όταν ήταν εξουθενωμένος, ήταν καθοριστικός. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τον Σκόλα στην άμυνα και ταυτόχρονα να παίζεις τόσο σημαντικό ρόλο στην επίθεση. Είναι ένας παίκτης νικητής, με μεγάλη καρδιά».

Για την προετοιμασία του αγώνα με τη Σερβία: «Ένα από τα ατού της ομάδας είναι ότι ελέγχουμε από την πρώτη μέρα τα συναισθήματά μας. Έχουμε τη νοοτροπία και το χαρακτήρα να μη μένουμε στις νίκες μας. Θα προετοιμαστούμε σοβαρά για τον αγώνα με τη Σερβία. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Θα δούμε τα λάθη μας, τι πρέπει να βελτιώσουμε και να εστιάσουμε στα δυνατά μας σημεία σαν ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: