22.9.14

Σαρκοζί: “η Γαλλία καταρρέει ...

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Νικολά Σαρκοζί
...και δεν έχω το δικαίωμα να μείνω σπίτι”...
Δύο ημέρες μετά την επίσημη ανακοίνωσή του, μέσω Facebook, πως θα διεκδικήσει το χρίσμα της Κεντροδεξιάς για τις Προεδρικές εκλογές του 2017 στη Γαλλία, ο Νικολά Σαρκοζί παραχώρησε την Κυριακή το βράδυ συνέντευξη στον...
τηλεοπτικό σταθμό France 2.
Ο Σαρκοζί αναφέρθηκε στους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση σημειώνοντας πως “η Γαλλία καταρρέει και δεν έχω το δικαίωμα να μείνω σπίτι”.
Τόνισε πως για περισσότερα από δύο χρόνια έχει πάρει τις αποστάσεις του από την πολιτική σκηνή του τόπου και είχε χρόνο να σκεφτεί τι έκανε και τι πρέπει να κάνει. Κατηγόρησε ακόμη τον Φρανσουά Ολάντ πως έχει βυθίσει στην απελπισία του γαλλικό λαό. Συνεπώς, είπε πως για τον ίδιο αποτελεί μονόδρομο η επιστροφή. “Όχι σαν σωτήρας, αλλά σαν άνθρωπος που δεν θέλει η χώρα του να καταδικαστεί”, τόνισε και υπερασπίστηκε το έργο του.
Σημείωσε μάλιστα πως είχε κρατήσει σε καλά επίπεδα την ανεργία, αλλά και την ανάπτυξη, κατηγορώντας ξανά τον Ολάντ πως διαχειρίστηκε τελείως λάθος την οικονομία της χώρας.
Επίσης, πρόσθεσε πως η καταστροφή που έχει προξενίσει ο Ολάντ έχει στρέψει τον κόσμο στην ακροδεξιά Μαρίν Λεπέν, αλλά ο ίδιος πιστεύει πως αυτό είναι κάτι εφήμερο. “Η απελπισία έχει στρέψει τον κόσμο στη Λεπέν. Είναι ψήφος διαμαρτυρίας, ο κόσμος δεν πιστεύει πως θα τον σώσει η Λεπέν”.
Για τις δικαστικές του… περιπέτειες δεν είπε πολλά και αρκέστηκε να σημειώσει πως έχει εμπιστοσύνη στη γαλλική δικαιοσύνη. “Νομίζετε θα επέστρεφα στην πολιτική, αν δεν είχα ήσυχη τη συνείδησή μου;” αναρωτήθηκε με νόημα.
Για τις διεθνείς εξελίξεις, την οικονομία και τις σχέσεις με τη Γερμανία, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας σημείωσε πως “πρέπει να περπατήσουμε μαζί. Δεν υπάρχει άλλη πραγματικότητα”.
Αλλά και σε αυτό το σημείο επέκρινε τον Φρανσουά Ολάντ, λέγοντας πως δεν είναι ιδιαίτερα αποφασιστικός και μαχητικός. Με αφορμή το θέμα της Ουκρανίας σημείωσε πως τουλάχιστον θα έπρεπε να έχει σηκώσει το τηλέφωνο και να πει του Πούτιν πως δεν συμφωνεί καθόλου με όσα κάνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: