6.9.14

Σε κλοιό διαδηλώσεων η Θεσσαλονίκη...


«Φρούριο» η συμπρωτεύουσα...
 Κορυφώνονται σήμερα το απόγευμα οι κινητοποιήσεις των εργατικών συνδικάτων και των κοινωνικών οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης.

Η «συμπρωτεύουσα» βρίσκεται ...
από χθες σε κλοιό ισχυρών, αλλά όχι ασφυκτικών μέτρων ασφαλείας. Σωματεία και οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι Επιτροπές «Αγώνα Θεσσαλονίκης» και «Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη χρυσού» αναμένεται να πραγματοποιήσουν σειρά παραστάσεων διαμαρτυρίας και πορείες στο κέντρο της πόλης, γύρω από τις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης.

Την ίδια στιγμή τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι αυστηρά, με τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς και χιλιάδες αστυνομικούς στους δρόμους της πόλης.

Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από χθες με τους ένστολους να πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Αναλυτικότερα:

-ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχουν προγραμματίσει στις 18:00 συγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου, στην οποία θα συμμετέχουν και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Στη συγκέντρωση των εργατικών συνδικάτων θα συμμετάσχουν και οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

-Την ίδια ώρα, το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αριστοτέλους.

-Κινητοποίηση στην Καμάρα και πάλι στις 18.00 θα πραγματοποιήσουν μέλη κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς στην οποία θα συμμετέχουν και αντεξουσιαστές.

-Επιπροσθέτως οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού καλούν σε «μια μαζική, ανεξάρτητη και αυτόνομη κινητοποίηση» στη Θεσσαλονίκη στις 17.00 στην Αγία Σοφία.

«Φρούριο» η Θεσσαλονίκη

Αισθητή είναι η παρουσία της αστυνομίας από χθες στη Θεσσαλονίκη. Χιλιάδες αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για την εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, με αυξημένες περιπολίες αστυνομικών δικυκλιστών και εντατικούς ελέγχους σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ο σχεδιασμός των μέτρων ασφαλείας συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Αστυνομικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, παρουσία του υπουργού Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Τσακνάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 3.500-4.000 αστυνομικοί από διάφορες περιοχές της χώρας, βρίσκονται στην πόλη ενώ η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτό γραπτό αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάθεση εισαγγελέων που θα εποπτεύουν τα αστυνομικά μέτρα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων την ημέρα των εγκαινίων.

Πρόκειται να διατεθούν τρεις αντεισαγγελείς Πρωτοδικών, οι οποίοι θα βρίσκονται στο κέντρο επιχειρήσεων της αστυνομίας στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Την ανάγκη να επικρατήσει ασφάλεια και τάξη στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο που θα γίνουν τα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, χωρίς υπερβολές και αστυνομοκρατία, επισήμανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας ο οποίος την Πέμπτη επισκέφθηκε διαδοχικά τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: