18.9.14

Ώρα μηδέν για την Σκωτία...

 
 Η βρετανική Guardian δημοσίευσε έναν χάρτη με τις ώρες που αναμένεται να υπάρξουν τα αποτελέσματα, ανάλογα με κάθε περιφέρεια. Σύμφωνα με τον χάρτη, τα πρώτα αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά στις...
02:00 τα ξημερώματα (04:00 ώρα Ελλάδος).



20:58
Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι οι ψηφοφόροι του «ναι» στους δρόμους της Σκωτίας είναι υπέρμετρα αισιόδοξοι πως οι κάλπες θα «δείξουν» ανεξαρτησία.

20:03 Απομένουν τέσσερις ώρες μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στις 32 περιφέρειες της Σκωτίας. Οι πολίτες έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτή την ώρα υπάρχουν πολλοί που είναι συγκεντρωμένοι έξω από το κοινοβούλιο στο Εδιμβούργο.



19:55
Η δημοσκόπηση της Ipsos που είδε το φως της δημοσιότητας έδωσε σαφές προβάδισμα στο «όχι».



19:28
Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι τα γραφεία στοιχημάτων δίνουν πλέον λίγες ελπίδες στην επικράτηση του «όχι».

19:11 Αυτός είναι ο πίνακας που έχει δώσει στη δημοσιότητα ο διαδικτυακός τόπος «Elections Socotland», ο οποίος παρείχε όλες τις πληροφορίες που χρειάζονταν οι πολίτες της Σκωτίας για την διαδικασία της σημερινής ιστορικής ημέρας.



Ραντεβού με την ιστορία

Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι να κλείσουν οι κάλπες στη Σκωτία, σε ένα δημοψήφισμα – σταθμό. Οι Σκωτσέζοι αποφασίζουν υπέρ ή κατά της ανεξαρτησίας της περιοχής τους.

Οι κάλπες άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδας) και θα κλείσουν στις 22:00 (τα μεσάνυχτα της Πέμπτης). Όπως έχει γίνει γνωστό, δεν θα υπάρξουν exit polls και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Υπενθυμίζεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν 4,2 εκατομμύρια Σκωτσέζοι ηλικίας από 16 ετών και άνω και αναμένεται ότι η συμμετοχή θα σπάσει κάθε ρεκόρ, ξεπερνώντας ενδεχομένως και το 80%.

Την ίδια ώρα, μία τελευταία δημοσκόπηση η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα την ώρα της ψηφοφορίας, δείχνει ότι οι υποστηρικτές της παραμονής της Σκωτίας στους κόλπους του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν προβάδισμα έξι ποσοστιαίων μονάδων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos η υποστήριξη της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται στο 53% και η υποστήριξη της ανεξαρτησίας στο 47%. 

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: