14.9.14

Γλέζος: «Ούτε εγώ θα με ψήφιζα, αν με πρότειναν για Πρόεδρο Δημοκρατίας»...

glezos


Απάντηση στα σενάρια που τον θέλουν υποψήφιο πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά από πρόταση της κυβέρνησης δίνει ο Μανώλης Γλέζος. Σε συνέντευξή του στη «Real News» απέκλεισε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο και συμπλήρωσε: «Ακόμα κι αν...
αυτές οι φήμες ανταποκρίνται στην αλήθεια, πάλι ουδόλως θα κινδύνευε να εκτεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι ούτε εγώ ο ίδιος θα ψήφιζα τον εαυτό μου αν ήμουν μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου».
Προσθέτει ότι αν η κυβέρνηση είχε στοιχειωδώς δημοκρατικά αντανακλαστικά θα έπρεπε να είχε πάει σε εθνικές εκλογές την επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.
Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και την ανάληψη της εξουσίας, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, εκφράζει την πίστη στου σε αυτοδυναμία τους ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει όμως ότι «και έτσι πάλι θα επιδιώξουμε κυβέρνηση συνεργασίας».
Παράλληλα τονίζει ότι την κυβέρνηση δεν θα την συγκροτήσει μόνος του ο Αλέξης Τσίπρας.
«Καταρχάς τη κυβέρνηση δεν θα τη συγκροτήσει ο Αλέξης Τσίπρας μόνος του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αρχηγικό κόμμα όπως αυτά που κυβέρνησαν την Ελλάδα μέχρι σήμερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί συλλογικά και αυτό θα φανεί τόσο στον τρόπο συγκρότησης της κυβέρνησης όσο και στην ίδια την άσκηση της εξουσίας από τον λαό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: