15.9.14

Άκυρη η εκλογή του Π. Χρονόπουλου στη Ζαχάρω...

pantazisxronopoulosΜε μια απόφαση «βόμβα» το Διοικητικό Πρωτοδικείο Πύργου ακύρωσε σήμερα την εκλογή ως δημάρχου της Ζαχάρως, του Πανταζή Χρονόπουλου, ο οποίος...
εξελέγη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές με την οριακή πλειοψηφία του 50.47% έναντι της παράταξης του Κώστα Αλεξανδρόπουλου.

Το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την 274/2014 απόφασή του που ελήφθη αργά σήμερα το μεσημέρι, έκρινε ως άκυρη την υποψηφιότητα του Πανταζή Χρονόπουλου στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς αυτός είχε κριθεί κατά την προηγούμενη θητεία του ως έκπτωτος με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς του και των αμετάκλητων σε βάρος του καταδικαστικών αποφάσεων.

Η απόφαση του Δικαστηρίου καταργεί το δικαίωμα του κ. Χρονόπουλου να είναι δήμαρχος, παρόλο που έχει ορκιστεί, ενώ είναι θέμα χρόνου ο γ.γ. της αποκεντρωμένης διοίκησης να τον κηρύξει με νέα διαπιστωτική πράξη ως έκπτωτο για δεύτερη φορά.

Νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η απόφαση του δικαστηρίου είναι άμεσα εκτελεστή ενώ κατ' αυτής μπορεί να γίνει προσφυγή στο ΣτΕ και από τις δύο πλευρές.

Το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηλείας με την ίδια απόφασή του απέρριψε σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, το δεύτερο αίτημα της προσφυγής του κ. Αλεξανδρόπουλου για την ακύρωση ολόκληρου του συνδυασμού του κ. Χρονόπουλου.

Αυτό έγινε με οριακή πλειοψηφία 2 προς 1, καθώς ο δικαστής κ. Χρήστος Κούλης με τεκμηριωμένο αιτιολογικό είχε την άποψη ότι ο συνδυασμός του κ. Χρονόπουλου έπρεπε να ακυρωθεί και να επαναληφθούν οι δημοτικές εκλογές στην Ζαχάρω χωρίς την συμμετοχή του συνδυασμού του.

Την απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πύργου επιβεβαίωσαν στο www.apokalypseis.com ο ίδιος ο κ. Αλεξανδρόπουλος και οι νομικοί του σύμβουλοι, οι οποίοι ανέφεραν ότι θεωρείται μονόδρομος η προσφυγή στο ΣτΕ για την ακύρωση εκτός της υποψηφιότητας του Πανταζή Χρονόπουλου και ολόκληρου του συνδυασμού του...
apokalypseis.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: