6.9.14

Οι φελλοί στην επιφάνεια...

«Πολιτικοί χωρίς προοδευτικά αντανακλαστικά δικαιολογούνται. Πολιτικοί χωρίς δημοκρατικά αντανακλαστικά δεν νοούνται»…

Το σύμφωνο συμβίωσης είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να βγουν στην επιφάνεια οι φελλοί. Όπως αυτοί επιπλέον στο νερό, έτσι θα...
φανούν και ποιοι μπορούν να στέκονται στον δημόσιο διάλογο και στον πολιτικό βίο το 2014.

Πολιτικοί χωρίς προοδευτικά αντανακλαστικά δικαιολογούνται. Μπορεί να είσαι συντηρητικός, λαϊκός δεξιός, κατ' επίφαση ανοιχτόμυαλος αριστερός, κανένα θέμα με την ταμπέλα που βάζεις εσύ κάτω από το όνομά σου, η οποία σε τοποθετεί στον πολιτικό χάρτη. Αλλά πολιτικοί χωρίς δημοκρατικά αντανακλαστικά δεν νοούνται. Γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, πλέον, η ανοχή στη διαφορετικότητα.

Ο Τάσος Νεράντζης είναι βουλευτής στον Πειραιά. Εκλέγεται με τη Νέα Δημοκρατία στη Β' περιφέρειά του. Στις εκλογές, τον Μάιο του 2012, σταυρώθηκε από 5.842 πολίτες. Και το μεσημέρι της Παρασκευής προσπάθησε να σταυρώσει τους ομοφυλόφιλους. Μόνο που σταύρωσε τον εαυτό του.

«Υπάρχουν κόμματα στην Ολλανδία που αναγνωρίζουν την παιδοφιλία. Τι θα κάνουμε θα το υιοθετήσουμε και εμείς; Υπάρχουν επίσης και οίκοι ανοχής που επιτρέπουν την κτηνοβασία. Τι θα κάνουμε θα το υιοθετήσουμε και εμείς; Το σύμφωνο συμβίωσης δεν μπορεί να βρει θέση σε εμάς», είπε, επιχειρηματολογώντας κατά του συμφώνου συμβίωσης. Τι έκανε ουσιαστικά; Εξίσωσε την ομοφυλοφιλία με την παιδοφιλία και την κτηνοβασία. Ανάξιο επιπλέον σχολίων. Κυρίως εκτίθεται ο ίδιος, λόγω άγνοιας και τυφλής προσκόλλησης στις φοβικές του αγκυλώσεις.

Πρώτα είχαμε τον Νικολόπουλο, τώρα τον Νεράντζη. Τα λέγαμε και τότε. Μπορεί ο καθένας να έχει όποια άποψη θέλει. Αλλά επειδή εκπροσωπούν κάποιους χιλιάδες από πίσω τους, καλό είναι να γνωρίζουμε επ' ακριβώς τι ισχύει και με τι ρητορική μίσους βγαίνoυν πολιτικοί και βουλευτές στον δημόσιο λόγο.

Εδώ και χρόνια, στον τόπο αυτό, έχεις το δικαίωμα στον σεξουαλικό αυτοπροσδιορισμό και κατ' επέκταση στον τρόπο με τον οποίο θες να ζεις μέσα στο σπίτι σου. Με ποιον θες να ζεις. Εδώ και κάποιο καιρό, όμως, αυτό το δικαίωμά σου σκοντάφτει πάνω σε γραφειοκρατικές -στην καλύτερη- και σε ουσιαστικές -πολιτικές κυρίως- αγκυλώσεις. Κυρίως μεσήλικων βουλευτών. Από τη Χρυσή Αυγή προφανώς κι από τη Νέα Δημοκρατία (ή τις παρυφές της) και το ΚΚΕ προσφάτως. Ας είναι, τουλάχιστον τώρα ξέρεις ποιοι είναι δίπλα σου και ποιοι αντιμάχονται το δικαίωμά σου στην επιλογή...

Τάκης Καραγιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: