16.9.14

Παλιαδέλη: Απίθανο σενάριο ο τάφος της Αμφίπολης να είναι ρωμαϊκός...

Παλιαδέλη: Απίθανο σενάριο ο τάφος της Αμφίπολης να είναι ρωμαϊκόςΤην εκτίμηση ότι ο τάφος της Αμφίπολης δεν έχει χαρακτηριστικά τα οποία υπάγονται στα ρωμαϊκά χρόνια έκανε η καθηγήτρια κλασσικής αρχαιολογίας του ΑΠΘ Χρυσούλα Παλιαδέλη, χαρακτηρίζοντας αυτή την εκδοχή, ως...
"απίθανο σενάριο".

Σε δηλώσεις της στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στο Μεσημεριανό Μαγκαζίνο, η κ. Παλιαδέλη τόνισε ότι δεν θεωρεί κανένα πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή, καθώς «δεν έχουμε στοιχεία, ευχής έργο να είχαμε επιγραφή ή έστω κάποια αγγεία».

Όπως τόνισε, αν βρεθούν οστά θα έχουμε το φύλο και την ηλικία του νεκρού, και έτσι θα αποκλειστεί κάποιος και θα ενισχυθεί το σενάριο για κάποιον άλλον.

Σύμφωνα με την ίδια, δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο να έχουμε παραστάσεις ζωγραφικές στους μακεδονικούς τάφους, ενώ μιλώντας για τις ομοιότητες και τις διαφορές του τύμβου της Αμφίπολης με τους τάφους της Βεργίνας σημείωσε ότι «στη μορφή έχουμε διαφορές, κοινό ότι υπάρχει καμάρα, διαφορά ότι είναι εμφανής στην Αμφίπολη, ενώ στη Βεργίνα κρύβεται, δεν έχουμε πόρτες, δεν έχουμε γλυπτά».

Αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να έχει συληθεί ο τάφος είπε «Νομίζω ότι έχει συληθεί ο τάφος, έχει πειραχθεί μάλλον, έχουν μπει άνθρωποι μέσα με σκοπό τη σύληση»...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: