20.9.14

H Realnews αυτής της Κυριακής...


Με τίτλο: "Γερμανικό "μπλόκο" για χρέος και παροχές" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του Κλάους Ρέγκλινγκ και του Ραλφ Μπρινκχάους.

Σαράντα οκτώ ώρες πριν από την...
συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ, ο επικεφαλής του μηχανισμού στήριξης ESM/EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ λέει στην "R": "Δεν υπάρχει καμία πολιτική διάθεση, ούτε στην Ε.Ε, ούτε στο ΔΝΤ, για "κούρεμα" του ελληνικού χρέους". Επίσης, ο αντιπρόεδρος του κόμματος της Μέρκελ και στενός συνεργάτης της καγκελαρίου, Ραλφ Μπρινκχάους, επισημαίνει: "Πρέπει να πείσουμε τον ελληνικό πληθυσμό ότι αξίζει να ακολουθήσει η χώρα τον δύσκολο δρόμο των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και της σταθεροποίησης των δημόσιων οικονομικών".

Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Το τελευταίο "χαρτί"!". Ο Ν. Χατζηνικολάου αναφέρει χαρακτηριστικά: "Είναι ηλίου φαεινότερον ότι στη συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο την Τρίτη στο Βερολίνο και στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά στην Αθήνα, η κυβέρνηση θα παίξει το τελευταίο της χαρτί. Είναι η τελευταία της πολιτική ευκαιρία".

Ακόμη...

Με δεδομένο ότι ο λαός μας ψηφίζει «κατά» και όχι «υπέρ» οι πολιτικοί αρχηγοί μας τρώγονται για το πότε θα γίνουν εκλογές και ποιος θα κυριαρχήσει πολιτικά, γράφει στο σημερινό άρθρο του ο Χρήστος Πασαλάρης. Στην ατζέντα τους όμως παραλείπονται δυο σπουδαία εθνικά θέματα που απαιτούν ομοψυχία και συνεργασία: Είναι η έξωθεν σχεδιασμένη πλημμυρίδα των μουσουλμάνων μεταναστών με απώτερο στόχο την ανατροπή της πλειοψηφίας των Ελλήνων και η ύπουλη προσπάθεια του Ερντογάν να κυριαρχήσει (τουριστικά πλέον) στο ανατολικό Αιγαίο αποσπώντας γενναίο μερίδιο από τον τουριστικό μας θησαυρό. Είναι, καταλήγει, ένας επιπλέον λόγος που η πατρίδα χρειάζεται στην κεφαλή της μερικούς «τρελά» αισιόδοξους…


Στη Realnews μπορείτε ακόμη να διαβάσετε:

- Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλά στην "R" για την επόμενη ημέρα: "Πρότασή μας θα είναι μία κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσημο" - "Αν αυτό αριθμητικά δεν είναι εφικτό, τότε η λύση θα είναι μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας, με τη συμμετοχή προοδευτικών και συντηρητικών".

- Δημοσκόπηση της  ΜRB για την "R": Στο 3,7% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - Ν.Δ.

- Ανδρέας Παπαμιμίκος: "Ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να είναι κατ'  ανάγκη πολιτικός".

- Γιάννης Μηλιός: "ΔΗΜΑΡ και Κεντροαριστερά στήριξαν την κυβέρνηση. Σε ποια κοινή βάση να υπάρξει συμμαχία μαζί τους;".


Και στην "Πράβδα" του Στάθη:
    "Σκιπίωνος ενύπιον" - δεν το ξέρω το έργο, μου διαφεύγει, αλλά ήταν σαν να έβλεπε όνειρο παράξενο ο στρατηγός: 358 καθαρίστριες να διαδηλώνουν εν μέσω του πλήθους των θεατών της Λαίδης Γκάγκα.  Αλλόφρων πετάχθηκε όρθιος έξω από τον ύπνο του ο κοιμισμένος, με τη φωνή του Κάτωνα να αντηχεί μεσ' το μυαλό του: η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί...

Στη Reallife μπορείτε να διαβάσετε:

- Η Αννα-Μισέλ ερωτεύτηκε! Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης κέρδισε την καρδιά της. Μετά τον χωρισμό της εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ. Α. Ασημακοπούλου και ο βουλευτής ακύρωσε τον αρραβώνα του.

- "Δεν παίξαμε κρυφτό με τον γάμο μας...". Ο Αποστολης Τότσικας μιλά για τη σύζυγό του Ρούλα Ρέβη, τη ρομαντική τελετή που έγινε στο Λος Αντζελες και τα επαγγελματικά του βήματα.

- Ολγα Μπογκάτσεβα. Μια "τσαρίνα" για τον Καϊμακόγλου. Η "σιδηρά κυρία" της Ούνιξ Καζάν βρίσκεται στο πλευρό του Ελληνα διεθνούς φόργουορντ.

- Το "Κάτω Παρτάλι" πάει στη Σίφνο.

- Θρυλική ομορφιά: Η σύζυγος του Αμπιντάλ, Χαγιέτ, και οι αγαπημένες των άσων του Ολυμπιακού ανέβασαν τη θερμοκρασία στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

- Γιώργος Παρτσαλάκης: "Με έχουν πετάξει από την τηλεόραση. Επτά ολόκληρα χρόνια δεν μου έχουν κάνει ούτε μια πρόταση. Δεν τους αρέσει η μούρη μου; Δεν ξέρω!".

- Το μεγάλο μυστικό της Νάνσυς. Η όμορφη τραγουδίστρια Ν. Αλεξιάδη είναι και πάλι στην αγκαλιά του Ν. Αγούδημου.














Δεν υπάρχουν σχόλια: