10.9.14

Tο χαρτοφυλάκιο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, πήρε ο Χ. Στυλιανίδης...

Ανακοινώθηκε η νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 

Δεξί χέρι του Γιούνκερ, ο Φρανς Τίμερμανς...

To  χαρτοφυλάκιο της Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, εξασφαλισε ο επίτροπος της Κύπρου, Χρήστος Στυλιανίδης, στη σύνθεση της Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο 2014-2019.
Η νέα δομή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οπως ανακοίνωσε ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ,   έχει επτά αντιπρόεδρους, αρμόδιους για τη...
χάραξη και τον συντονισμό των βασικών πολιτικών της ΕΕ, όπως η αντιμετώπιση της ανεργίας, η προώθηση των επενδύσεων, η ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας, η εξωτερική πολιτική, η εσωτερική αγορά κ.ά.

Προς τον σκοπό αυτό, οι αντιπρόεδροι θα προΐστανται συγκεκριμένων ομάδων εργασίας, στις οποίες θα μετέχουν οι Επίτροποι των οποίων τα χαρτοφυλάκια θα σχετίζονται με το αντικείμενο αυτών των ομάδων. Ο αριθμός των ομάδων θα καθορίζεται αναλόγως προς τις πολιτικές ιεραρχήσεις της ΕΕ.

Πρώτος τη τάξει αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Ολλανδός Φρανς Τίμερμανς, που θα είναι τρόπον τινά το δεξί χέρι του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Το χαρτοφυλάκιο των Οικονομικών Υποθέσεων ανατέθηκε στον Γάλλο Πιέρ Μοσκοβισί, που θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του Λετονού τέως πρωθυπουργού Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Το χαρτοφυλάκιο της Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων εξασφάλισε, οπως σας εχουμε ηδη ενημερώσει, ο νέος επίτροπος της Ελλάδας Δημήτρης Αβραμόπουλος.


Ο βρετανός Τζόναθαν Χιλ θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας, των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών και την Ένωσης Κεφαλαιαγορών. Θα είναι επίσης υπεύθυνος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (EBA).

Υπεύθυνη σε θέματα ανταγωνισμού αναλαμβάνει η δανή πρώην υπουργός Οικονομικών Margrethe Vestager, ενώ η Σουηδή Σεσίλια Μάλστρομ αναλαμβάνει να διαπραγματευτεί την μεγαλύτερη συμφωνία παγκοσμίως για το εμπόριο ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη.

Δείτε εδώ περισσότερα για τη νέα σύνθεση  ...


Απολογείται ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ι. Διώτης

Τον κ. Διώτη βαραίνουν δύο κατηγορίες, αυτή της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και αυτή της υπεξαίρεσης εγγράφου.

Ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς Χρήστο Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη οδηγείται σήμερα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, προκειμένου να απολογηθεί για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Υπενθυμίζουμε ότι τον κ. Διώτη βαραίνουν δύο κατηγορίες, αυτή της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και αυτή της υπεξαίρεσης εγγράφου.
Η απολογία του κ. Διώτη μετατέθηκε σήμερα, λόγω κωλύματος του συνηγόρου του και θα γίνει στην Ευελπίδων.
Χθες απολογήθηκε ο Ιωάννης Καπελέρης, πρώην προϊστάμενος του ΣΔΟΕ και αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους. Σημειώνεται ότι κατά τη απολογία του απέδωσε ευθύνες στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, υποστηρίζοντας ότι ουδέποτε έλαβε άνωθεν εντολή για τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου στη μακρά λίστα των 2.062 προσώπων.
Η δικαστική τύχη του Γ. Παπακωνσταντίνου αναμένεται να κριθεί εντός του τρέχοντος μηνός, στον Άρειο Πάγο, δεδομένου ότι ο αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου κ. Βασίλης Πλιώτας έχει εισηγηθεί την παραπομπή του πρώην υπουργού στο Ειδικό Δικαστήριο.
- See more at: http://left.gr/news/apologeitai-o-proin-epikefalis-toy-sdoe-i-diotis#sthash.RGyqYMs4.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια: