9.9.14

''To μαλαισιανό αεροσκάφος διαλύθηκε εν πτήσει''...

 
Στη δημοσιοτητα το πόρισμα...
Στη δημοσιότητα δόθηκε σήμερα το πρώτο πόρισμα των ερευνών, σχετικά με τα αίτια της συντριβής του μαλαισιανού Boeing στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την αναφορά των Ολλανδών εμπειρογνωμόνων, το αεροπλάνο χτυπήθηκε από...
«πολυάριθμα αντικείμενα», με υψηλό ενεργειακό φορτίο, τα οποία το «διαπέρασαν με μεγάλη ταχύτητα», με αποτέλεσμα αυτό να διαλυθεί.

«Η πτήση MH17 του Μπόινγκ 777-200 της Malaysia Airlines διαλύθηκε εν πτήσει, πιθανόν ως αποτέλεσμα δομικών ζημιών που προκλήθηκαν από μεγάλο αριθμό αντικειμένων 'υψηλής ενέργειας' που διαπέρασαν το αεροπλάνο από το εξωτερικό», αναφέρει χαρακτηριστικά η έκθεση.

Επιπλέον, η αναφορά που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ολλανδικό Διοικητικό Συμβούλιο Ασφαλείας, αναφέρει ότι δεν υπάρχει «καμία απόδειξη τεχνικού ή ανθρώπινου λάθους».

Το συμπέρασμα του πορίσματος είναι ότι για την πτώση του Boeing της Malaysia Airlines ευθύνεται «εξωτερικός παράγοντας». Με λίγα λόγια, το αεροπλάνο καταρρίφθηκε. Ωστόσο στην έκθεση των εμπειρογνωμόνων δεν καταλογίζεται πουθενά ευθύνη. Στο ίδιο κείμενο υπογραμμίζεται επίσης ότι χρειάζεται περαιτέρω έρευνα για τα ακριβή αίτια της συντριβής.

Η έρευνα των εμπειρογνωμόνων βασίστηκε σε δεδομένα από τα «μαύρα κουτιά» του αεροσκάφους, δορυφορικές φωτογραφίες και συνομιλίες των πιλότων με πύργους ελέγχου.

Υπενθυμίζεται πως η πτήση MH17 εκτελούσε την πτήση από Άμστερνταμ για Κουάλα Λουμπούρ, όταν -σύμφωνα με δημοσιεύματα- καταρρίφθηκε από φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: