9.10.14

Στρατούλης: Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές...





Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για το σενάριο της εξόδου του ΔΝΤ από τη χώρα, καθώς και την Προεδρική Εκλογή.

«Το σενάριο να φύγει το ΔΝΤ μέχρι το τέλος του χρόνου, είναι ...
εκτός πραγματικότητας. Αν πάρετε το προσχέδιο του προϋπολογισμού, θα δείτε ότι συνεχίζει να επιβάλει τις πολιτικές του μνημονίου, δηλαδή της φορομπηχτικές πολιτικές. Η κυβέρνηση και του χρόνου θα κινηθεί σε μνημονιακές ράγες. Δεύτερον οι δηλώσεις Ντράγκι, ο οποίος είπε ότι χωρίς μνημονιακό πρόγραμμα δεν υπάρχουν αγορές τίτλων από την ΕΚΤ από Ελληνικές και Κυπριακές Τράπεζες και η έκθεση χθες του ΔΝΤ η οποία μιλά για χρηματοδοτικό κενό 25 εκατομμυρίων ευρώ για τη διετία 2015-2016», σχολίασε αρχικά ο κ. Στρατούλης και συνέχισε:

«Εμείς θέλουμε να βγούμε στην κυβέρνηση για να ανατρέψουμε μια πραγματικότητα που δημιουργούν οι δηλώσεις Ντράγκι και να επιδείξουμε μια άλλη στάση από την εθελόδουλη και δουλική στάση που δείχνουν οι μνηνομιακές κυβερνήσεις απέναντι στα όσα ζητά η τρόικα».

«Εμείς θέλουμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές, πρώτα από όλα για την Ελλάδα, γιατί είναι πολιτικές που φτωχοποίησαν μέχρι εξαθλίωσης τον ελληνικό λαό και ταπείνωσαν τη χώρα μας μέχρι αφαίρεσης της Εθνικής της κυριαρχίας», πρόσθεσε.

«Δεν υπάρχουν οι 180 βουλευτές για να ψηφίσουν για πρόεδρο Δημοκρατίας. Οι ψήφοι εμπιστοσύνης αν είναι πάρα πολύ μακριά από το 180, δεν δημιουργούνται μετά πολιτικές προοπτικές για να υπάρξουν. Εκτίμησή μας είναι, ότι δεν θα υπάρχουν 180 βουλευτές για να ψηφίσουν πρόεδρο της Δημοκρατίας που με αυτόν τον τρόπο θα δώσουν το δικαίωμα στον Σαμαρά και τον Βενιζέλο να συνεχίσουν να κυβερνούν. Η εντύπωση των τοποθετήσεων στη Βουλή, του κ. Βορίδη και του κ. Μιχελάκη, είναι ότι μας έδειχναν πως θα κάνει η Νέα Δημοκρατία σε μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με ρεσιτάλ αντικομουνισμού από τον κ. Βορίδη», σχολίασε ακόμα για την Προεδρική Εκλογή ο κ. Στρατούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: