15.10.14

Και τα 30 αργύρια του Συμπιλίδη;..

Ήταν άνοιξη του 2012, αν θυμάμαι καλά, και τα κόμματα ετοίμαζαν τα ψηφοδέλτιά τους για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου. 

Εκεί, λοιπόν ανάμεσα στα παζαρέματα και στα μαγειρέματα, να σου κι ο Συμπιλίδης να...
ψάχνει μια θέση κι αυτός στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στον νομό Κιλκίς. 

Τι το 'θελε όμως; Ποιος είδε τον Κυριάκο και δεν τον φοβήθηκε; Άστραψε και βρόντηξε ο υιός του επίτιμου στην ιδέα της επιστροφής Συμπιλίδη στη Νέα Δημοκρατία. Πώς να ξεχάσει ο άνθρωπος την παραίτηση του βουλευτή Κιλκίς το '93, που προκάλεσε την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη; 

Έτσι, λοιπόν, τον Απρίλιο του 2012, εκτός από την εσωκομματική γκρίνια για τον Μακεδόνα πολιτικό, που μετά την πτώση Μητσοτάκη τιμήθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά με τη θέση του γενικού διευθυντή της Πολιτικής Άνοιξης, Μητσοτάκης και Συμπιλίδης έριξαν και έναν αλησμόνητο καβγά μέσω διαδικτύου. «Αισθάνομαι υπερήφανος, γιατί απάλλαξα την παράταξη απ' τον πατέρα σου» υπερηφανεύθηκε ο Γιώργος Συμπιλίδης για την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Ν.Δ. το '93. Για «πολιτικά εγκλήματα που δεν έχουν παραγραφεί» του απάντησε οργισμένος ο Κυριάκος. «Να πας να κολλήσεις κανένα ένσημο και να μην ζεις από τα λεφτά του ελληνικού λαού» συνέχισε ο Συμπιλίδης για να πάρει την εξής απάντηση: «20 χρόνια περίμενες να εξαργυρώσεις και πολιτικά τα τριάκοντα αργύρια».

Η φράση του Κυριάκου Μητσοτάκη θα μπορούσε κάλλιστα να εκληφθεί ως μια πληρωμένη απάντηση σε έναν κοινό προδότη, έναν αποστάτη, έναν Ιούδα της παράταξης, αν δεν περιείχε ένα «και» που αλλάζει εντελώς το νόημα της πρότασης. Με την απάντησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον Γιώργο Συμπιλίδη πως, πέραν της επιχειρούμενης πολιτικής εξαργύρωσης, υπήρξαν και κάποιας άλλης μορφής ανταλλάγματα για την ανατροπή της κυβέρνησης Μητσοτάκη το '93. Τα τριάκοντα αργύρια, στην απάντηση Μητσοτάκη, πήραν τη μορφή της καταγγελίας περί χρηματισμού και ο δημόσιος διάλογος των δύο πολιτικών έλαβε τέλος εκεί. Τις επόμενες ώρες ο ηλεκτρονικός Τύπος έστησε γλέντι κανονικό με τον καυγά τους, αφήνοντας τους αναγνώστες με την απορία. 

Είναι δυνατόν ο Μητσοτάκης να του λέει ότι τσέπωσε τα αργύρια το '93 και ο άλλος να σφυρίζει αδιάφορα; Είναι δυνατόν ένας υπουργός να κατηγορεί έναν πρώην βουλευτή ότι χρηματίστηκε και να μην τον καλεί ένας εισαγγελέας να δώσει εξηγήσεις; Αλλά είπαμε, τότε ήμασταν μια ωραία ατμόσφαιρα...

Πέτρος Κατσάκος - avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: