5.10.14

Θεοδωράκης: Θα μείνω στην πολιτική μέχρι τα 60 μου...


Αναγκαία είναι η αλλαγή του Συντάγματος για τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρου Θεοδωράκη, ώστε οι βουλευτές να έχουν δικαίωμα εκλογής μόνο για δυο θητείες. Ο ίδιος θα μείνει «στην πολιτική άλλα 8 χρόνια, μέχρι τα 60 μου».
«Ο ...
κόσμος αυτή τη στιγμή, δεν θέλει να κυβερνηθεί από παιδιά του κομματικού σωλήνα. Δεν πιστεύω ότι με 10 – 20 χρονιά στον κομματικό σωλήνα δικαιούσαι να γίνεις υπουργός, ούτε ότι μόνο τα διπλώματα κάνουν τους υπουργούς, κυρίως η δουλειά τους κάνει», είπε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι έρχονται οι καλοί και δεν υπάρχει λόγος αλλαγών».
Για τις επαφές που θα έχει την προσεχή εβδομάδα με τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «πρέπει να μιλήσουμε και με Σαμαρά και με Τσίπρα, για να δούμε κάποια σημεία επαφής παρά τις διαφωνίες μας» αποκαλύπτοντας ότι «έχουμε συγκεκριμένη πρόταση να κάνουμε και στους δυο, η χώρα δεν θα προχωρήσει χωρίς μικρές και μεγάλες συνεννοήσεις».
Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος μέτριος για να εξυπηρετεί σχεδιασμούς. «Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να στέκεται στο εξωτερικό, να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη» σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: