18.10.14

Η υπόθεση θυμίζει τον αντικομμουνισμό του '60...

Αν είναι δυνατόν! Μια κυβέρνηση τόσο απόλυτης κατάπτωσης, που να αποδίδει στην αντιπολίτευση κυρίαρχο ρόλο στη σταθερότητα, στην αξιοπιστία, στη διεθνή εικόνα της χώρας.

Διότι αυτό σημαίνουν όσα...
ο Σαμαράς κι από κοντά του ο Βενιζέλος είπαν προχθές στο υπουργικό συμβούλιο. Απέδωσαν στο ΣΥΡΙΖΑ όλες τις ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα, για το κραχ στο χρηματιστήριο, για τις καρπαζιές από τις αγαπημένες τους αγορές. Και οι ίδιοι ένιψαν τας χείρας, κρατώντας για τον εαυτό τους τον ρόλο τού κρίνοντος και καταγγέλλοντος.

Κι έτσι, μετά την εμφάνισή τους στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης σε ρόλο αντιπολίτευσης της αντιπολίτευσης, τώρα τους είδαμε να αναγνωρίζουν στην αντιπολίτευση όχι απλώς καθοριστικές, όχι απλώς κυβερνητικές, αλλά σχεδόν μεταφυσικές αρμοδιότητες. Για το κακό, θα μου πείτε. Για το κακό, εντάξει. Αλλά μια κυβέρνηση που έχει όλες τις εξουσίες για να διατηρεί τη σταθερότητα στη χώρα, να προστατεύει τη διεθνή εικόνα της χώρας, να παράγει και να μεταδίδει στις αγορές θετική εικόνα, και δεν κάνει τη δουλειά της, τι σόι κυβέρνηση είναι;

Το μυαλό τους και μια λίρα, φυσικά. Η υπόθεση θυμίζει τον αντικομμουνισμό του εξήντα, πράκτορες του παραπετάσματος και τέτοια. Οι διαβολικοί αριστεροί που υπονομεύουν την κυβερνητική προσπάθεια και τη χώρα. Λες και είναι αριστερός -Θεέ μου, φύλαγε- ο Άδωνις που περιφέρεται με το κονσερβοκούτι της δραχμής στο χέρι. Λες και είναι αριστερή -θου, Κύριε- η Βούλτεψη, που περιφέρεται με τα ντοκουμέντα για το παιδομάζωμα των ΑΤΜ στην τσέπη. Λες και είναι αριστερός ο Σαμαράς, που περιφέρεται εντός και εκτός της χώρας, δείχνοντας τον αριστερό μπαμπούλα. Λες και είναι αριστερή η προπαγάνδα του σοκ και του δέους, αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποιος και γιατί φταίει για την ελληνική τραγωδία, το γνωρίζουν κι οι πέτρες. Οι ίδιες πέτρες που θα σηκωθούν να τους κυνηγήσουν, αν εξακολουθήσουν, αφού διέλυσαν το σήμερα, να προσπαθούν να διαλύσουν και το αύριο. Να αποδεικνύουν και να επιδεικνύουν ότι δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για όσα υποτίθεται ότι υπερασπίζονται. Μέχρι του σημείου να φοβάται κανείς ότι είναι ικανοί να βυθίσουν τη χώρα για να βυθίσουν μαζί και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ευτυχώς δεν μπορούν. Τζέημς Πάρις -Στα Σύνορα της Προδοσίας- και πολύ τους πάει...

Θανάσης Καρτερός

Δεν υπάρχουν σχόλια: