9.10.14

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητών...

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των φοιτητώνΗ προθεσμία λήγει στις 17 Οκτωβρίου...


Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας θα μπορούν από σήμερα να καταβάλλουν τις αιτήσεις τους για μετεγγραφές οι πρωτοετείς φοιτητές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Η διαδικασία θα...
ολοκληρωθεί την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου.

Στην κοινή υπουργική απόφαση εξειδικεύεται η διαδικασία, ποιοι επιτυχόντες εξαιρούνται, πώς ορίζονται τα μέλη της οικογένειας, το ετήσιο οικογενειακό και το κατά κεφαλήν οικογενειακό εισόδημα κτλ, ενώ επισημαίνεται ότι ο αριθμός των μεταφερόμενων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% του αριθμού εισακτέων ανά Σχολή.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας για τους επιτυχόντες που θα υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή ο αριθμός των μεταφερομένων θέσεων δεν επιτρέπεται να ξεπερνά το 10% επί του αριθμού των εισακτέων ανά Σχολή ή Τμήμα.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι επιτυχόντες που έχουν εισαχθεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατόπιν συμμετοχής τους στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου Γενικού (ΓΕΛ) ή Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Ομάδας Α΄ και Ομάδας Β’, Μαΐου-Ιουνίου του σχολικού έτους 2013-2014.

Για την ηλεκτρονική υποβολή αίτησης, ο υποψήφιος προσέρχεται σε οποιαδήποτε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης επιδεικνύοντας την ταυτότητα ή το διαβατήριό του προκειμένου να δημιουργήσει τον προσωπικό του κωδικό ασφαλείας. Με τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας και τον 8-ψηφίο κωδικό Πανελληνίων Εξετάσεων, ο υποψήφιος υποβάλλει την ηλεκτρονική αίτησή του μέσω της ιστοσελίδας του Υ.ΠΑΙ.Θ.: http://solon.it.minedu.gov.gr ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: