16.10.14

Κοινά συλλαλητήρια ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για δωρεάν εκπαίδευση...

Κοινά συλλαλητήρια ΔΟΕ και ΟΛΜΕ για δωρεάν εκπαίδευσηΣε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου...


"Ένα μεγάλο οδοιπορικό υπεράσπισης της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης" ξεκινούν οι ομοσπονδίες δασκάλων και καθηγητών, διοργανώνοντας...
κοινά συλλαλητήρια την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου. Παράλληλα, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ καλούν σε συμπόρευση "όλες τις δυνάμεις της εργασίας στην κατεύθυνση της ανατροπής των βάρβαρων αντιμνημονιακών μέτρων κυβέρνησης, Ε.Ε. και ΔΝΤ".

Όπως σημειώνεται σε κοινή τους ανακοίνωση, καθημερινά αυξάνονται οι μαθητές που πεινάνε και στερούνται ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, εξωθούνται μέσα από ανελέητους εξεταστικούς φραγμούς στη μαθητεία και την κατάρτιση, ενώ επισημαίνουν πως οι δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχώς συρρικνώνονται.

ΔΟΕ και ΟΛΜΕ μιλούν επίσης για χιλιάδες κενά σε όλα τα σχολεία και μηδενικούς μόνιμους διορισμούς, καταργήσεις ή συγχωνεύσεις σχολείων με αποτέλεσμα οι μαθητές να στοιβάζονται σε 30άρια τμήματα, διάλυση των υποστηρικτικών δομών, καθώς και εργασιακή εξόντωση των εκπαιδευτικών και μισθούς πείνας.

Υποστηρίζουν ακόμη πως η κυβέρνηση με την αξιολόγηση που προωθεί «επιδιώκει να αλυσοδέσει τους εκπαιδευτικούς και να τους ρίξει στον Καιάδα των διαθεσιμοτήτων και των απολύσεων, στοχεύει στη χειραγώγηση, την καλλιέργεια του φόβου της απόλυσης, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατηγοριοποίηση και το κλείσιμο των σχολείων».

Σύμφωνα με την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ, η πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικας οδηγεί σε ένα φτηνό σχολείο, που θα διαμορφώνει ανθρώπους χωρίς γενική μόρφωση, πειθήνιους, απασχολήσιμους και υποτακτικούς πολίτες.

Οι ομοσπονδίες διαμηνύουν πως συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών και σε κάθε απόλυση και καλούν:
εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους σε συστράτευση και διαρκή παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της κυβέρνησης και των κυρίαρχων τάξεων
την ΑΔΕΔΥ, τη ΓΣΕΕ και τις Ομοσπονδίες να εξαγγείλουν και να συντονίσουν απεργιακό αγώνα με αφετηρία το μήνα Νοέμβριο, ο οποίος θα αγκαλιάζει και θα αναδεικνύει τα προβλήματα όλων των εργαζομένων, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
όλους τους εκπαιδευτικούς να στηρίξουν τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ για απεργία – αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης και να μη συμμετέχουν σε διαδικασίες που έχουν ως στόχο τη χειραγώγηση, την απόλυση, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και την κατηγοριοποίηση των σχολείων.
Το συλλαλητήριο στην Αθήνα έχει προγραμματιστεί για τις 18:00 στα Προπύλαια και στη Θεσσαλονίκη την ίδια ώρα στο άγαλμα Βενιζέλου...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: