11.10.14

Ερχεται στην Ελλάδα η Αλαμουντίν...




Στην Αθήνα θα βρεθεί την προσεχή Δευτέρα η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν. H δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα...
ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λίγες ημέρες μετά τον γάμο της, θα επισκεφτεί στην τη χώρα μας για να προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

Η λιβανικής καταγωγής Αλαμουντίν, που πριν από λίγες μέρες παντρεύτηκε τον Κλούνεϊ σε μια τελετή στην Βενετία, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αντώνη Σαμαρά.



Στη συνάντηση θα παρευρεθούν και ο υπουργός Πολιτισμού Κωνσταντίνος Τασούλας και ο εργοδότης της Αλαμουντίν, Τζέφρι Ρόμπερτσον. Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από την 13η Οκτωβρίου έως την 16η Οκτωβρίου ενώ όπωγς και με το γάμο της, παραμένει άγνωστη η ώρα έλευσής της στη χώρα μας.



«Το 2006 ο Τζέφρι Ρόμπερτσον ηγήθηκε της πρωτοβουλίας για την επιστροφή των αρχαιοτήτων των Αβοριγίνων της Τασμανίας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας», συνεχίζει η ανακοίνωση και διαφωτίζει περαιτέρω ότι: «Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον κ. Ρόμπερτσον και την κ. Κλούνεϊ να παράσχουν νομική συμβουλή στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011.



Με δημοσίευμά της η «Telegraph» αναφέρεται στην επικείμενη επίσκεψη της Αμάλ στο πλαίσιο του αιτήματος για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα!

«Η Αμάλ Αλαμουντίν, δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα βρεθεί στην Ελλάδα για να συμβουλεύσει την κυβέρνηση, λίγους μήνες μετά την παρέμβαση του άντρα της, ο οποίος ζήτησε την επιστροφή των Γλυπτών. Όταν ο Τζορτζ Κλούνεϊ μίλησε για την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα προκάλεσε έκπληξη σε πολλούς θαυμαστές του και θλίψη μεταξύ βουλευτών που αντιτίθενται σθεναρά στην άποψή του. Τώρα αποδεικνύεται ότι το ενδιαφέρον του ηθοποιού μπορεί να σχετίζεται από την ευαισθησία που δείχνει στο ελληνικό ζήτημα η σύζυγός του», αναφέρει η εφημερίδα.



Επισημαίνοντας πως η 36χρονη δικηγόρος θα συναντηθεί και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, το δημοσίευμα καταλήγει: «η Αμάλ Αλαμουντίν έχει ήδη συμβουλεύσει την ελληνική κυβέρνηση για το θέμα και θα συμμετέχει στην αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του Τζέρφρι Ρόμπερτσον, δικηγόρου με ειδίκευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο κ. Ρόμπερτσον και η κα. Αλαμουντίν θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να συνεχιστεί η προσπάθεια για την επιστροφή των Γλυπτών, χωρίς να εξελιχθεί σε μία νομική υπόθεση κατά της Βρετανίας. Η Ελλάδα περιμένει από την βρετανική κυβέρνηση να αποφασίσει αν θα πάει μέρος σε μία διαδικασία διαμεσολάβησης, που έχει προτείνει η UNESCO».



Το νιόπαντρο ζευγάρι(Αμάλ και Τζορτζ) έχει εκφράσει πολλές φορές την θέση του υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Τον περασμένο Μάρτιο ο ηθοποιός κατά τη διάρκεια προώθησης της ταινίας του «Μνημείων Άνδρες» είχε μιλήσει ανοιχτά για τα Μάρμαρα, μία συνέντευξη που είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις στα διεθνή ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: