9.10.14

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο...

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με... πρώτο πιάτο τη διαπλοκήΜε τη σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπλοκή στην ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη που πυροδότησε την έντονη αντίδραση του υπουργού Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη άνοιξε η αυλαία της συζήτησης για την...
παροχή ψήφου εμπιστοσύνης το απόγευμα της Τετάρτης. Το πολιτικό θερμόμετρο αναμένεται να ανέβει ακόμα περισσότερο σήμερα κατά τη δεύτερη ημέρα της συζήτησης.

«Σήμερα αρκεί ένας ισχυρός επιχειρηματίας, ένας μεγαλοεκδότης, καμιά φορά και μέτριος εκδότης, ένας εφοπλιστής, ένας φίλος πρωθυπουργού, που μπορεί να πάρει ένα τηλέφωνο και να ακυρωθεί ένας νόμος να ακυρωθεί ένα πρόστιμο. Έτσι δεν είναι;» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δραγασάκης, ο οποίος κληθείς να μιλήσει με ονόματα από τον υπουργό Επικρατείας, παρέπεμψε στις τροπολογίες που έχουν έρθει στη Βουλή με την υπογραφή του πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου, Τάκη Μπαλτάκου.

Από την Κουμουνδούρου με τους υψηλούς τόνους στους οποίους κινήθηκε η ομιλία του τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν να δώσουν το στίγμα της επιθετικής γραμμής που θα ακολουθήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της τριήμερης συζήτησης. Παράλληλα δεν άφησαν εκτός κάδρου τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος βρίσκεται στο Μιλάνο για τη Σύνοδο Κορυφής, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη να κάνει λόγο για «μέγα πολιτικό ατόπημα» και «θεσμική εκτροπή».

Το γάντι σήκωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός θα μιλήσει την Παρασκευή, με τον Γιάννη Δραγασάκη να σημειώνει με νόημα ότι «θα μιλήσει όταν δεν θα μπορεί λόγω διαδικασίας να του απαντήσει κανείς»…

Από την πλευρά της ήσσονος αντιπολίτευσης, ΚΚΕ, Δημοκρατική Αριστερά, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Χρυσή Αυγή τόνισαν ότι δεν θα παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Σαφή θέση υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο πρώην βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ και πλέον ανεξάρτητος, Θεόδωρος Παραστατίδης, παρά το γεγονός ότι ακόμα και μετά την ανεξαρτητοποίησή του συνέπλεε με τις θέσεις της κυβέρνησης. Την ίδια ώρα ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Αντίθετα, την ανάγκη για «εθνική συνεννόηση» με άνοιγμα προς τον κυβερνητικό συνασπισμό έκανε ο πρώην βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Γιοβανόπουλος, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τη στάση που θα τηρήσει κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: