5.10.14

«Καμία σχέση η πολιτική Σαμαρά με μια νέα Ελλάδα»...


Στην εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνεται στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου θα μιλήσει σήμερα, στις 7.30 μ.μ., ο Αλέξης Τσίπρας.

Εκτός από ....
τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ομιλητές θα είναι ο ευρωβουλευτής Πάμπλο Ιγκλέσιας (PODEMOS – Ισπανία) και ο Μαουρίτσιο Λαντίνι, Γενικός Γραμματέας της FIOM (Ιταλία), ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο πρόεδρος του ΚΕΑ, Πιερ Λοράν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε χθες τον τόνο, μέσα από άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Εκτίμησε πως το κλίμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλάζει, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να διαπραγματευτεί με τους εταίρους για ένα καλύτερο μέλλον για την ελληνική οικονομία.

Υποστήριξε ότι «το μοντέλο της τρόικας πεθαίνει υπό το βάρος της ελληνικής αποτυχίας» και εξαπέλυσε βολές στην κυβέρνηση, για την οποία είπε πως «αντί να απαιτεί τη χαλάρωση της θηλιάς στον λαιμό της, ζητάει να παραμείνει σφιχτή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε ότι η «Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη, αλλά και το ηθικό και πολιτικό δικαίωμα να βροντοφωνάξει στην Ευρώπη: “Ως εδώ!”».

«Γι' αυτό και σήμερα η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ξορκίζει. Άλλωστε, θεσμικοί πυλώνες της, όπως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπό την προεδρία Ντράγκι, έχουν ανακοινώσει σειρά μέτρων οιονεί ποσοτικής χαλάρωσης, χωρίς προηγούμενο», σημείωσε, κάνοντας λόγο για μέτρα που «όταν τα είχε προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος μας εγκαλούσαν ως δήθεν ακραίους, που θα βγάζαμε την Ελλάδα από την Ευρώπη».

«Ο Σαμαράς ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί»

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το ευρωπαϊκό θεσμικό πλαίσιο δίνει τη δυνατότητα άσκησης πολιτικής, δεν προϋποθέτει εφαρμογή μνημονίων και είναι το πλαίσιο στο οποίο υπάρχει περιθώριο πολιτικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε ισότιμους εταίρους και όχι ανάμεσα σε δανειστές που απαιτούν και δανειζόμενους που υλοποιούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, κατηγόρησε ανοιχτά την κυβέρνηση πως αντί να κάνει σημαία αυτή την αλλαγή πολιτικής, τάσσεται με το στρατόπεδο του Βερολίνου.

«Όλα αυτά αποδεικνύουν ότι ο κ. Σαμαράς ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί. Ακριβώς γιατί έχει πλέον ταυτιστεί με το μνημόνιο και την καταστροφή. Γιατί πιστεύει και ο ίδιος βαθιά στις καταστροφικές πολιτικές της εσωτερικής υποτίμησης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για μια σειρά μέτρων που, όπως λέει, θα ανακουφίσουν την κοινωνία και που αναζωογονούν την εσωτερική αγορά και τη ζήτηση, μέτρα που «είναι εντός ευρωπαϊκού πλαισίου και αδιαπραγμάτευτα».


πηγη real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: