7.10.14

Βενιζέλος: Βλάσφημες ερωτήσεις, ιερές απαντήσεις...

Βενιζέλος: Βλάσφημες ερωτήσεις, ιερές απαντήσειςΠάλι καλά που ο Βενιζέλος δεν ζήτησε από τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κρουστάλλη να κάνει 20 μετάνοιες αφού, σε...
συνέντευξη που δημοσιεύτηκε (στο χθεσινό Βήμα) τόλμησε να του υποβάλει την ακόλουθη ερώτηση.

Βλάσφημη ερώτηση: "Εσείς πώς βλέπετε τον ρόλο σας την επόμενη ημέρα; Τον βλέπετε σε συνάρτηση με το αποτέλεσμα των εκλογών;"
Πατριωτική απάντηση: "… με ρωτάτε  ποιος θα είναι ο προσωπικός μου ρόλος; Με συγχωρείτε, αλλά και μόνο το ερώτημα είναι βλάσφημο στις συνθήκες που βρίσκεται η χώρα. Δεν έχουμε περιθώρια προσωπικού ρόλου".


Ανέκαθεν οι πιο φιλόδοξοι και αδίστακτοι πολιτικοί ισχυρίζονταν ότι δεν έχουν προσωπικές φιλοδοξίες, ότι το μόνο που θέλουν είναι να σώσουν τη χώρα. Έτσι και Βενιζέλος που δηλώνει ότι ο προσωπικός του ρόλος δεν τον ενδιαφέρει: «… με ενδιαφέρει να αποτραπεί η συγκάλυψη της ιστορικής αλήθειας στη συνείδηση του λαού… Απορώ δε πώς υπάρχουν ακόμη πολιτικοί, αναλυτές ή και πολίτες που σκέφτονται με αυτούς τους παλαιούς όρους, οι οποίοι είναι όροι ανιστόρητοι».
Μόνο οι στίχοι ενός σουξέ της Καίτης Γαρμπή μπορούν να σταθούν το ύψος αυτής της απάντησης: «Ήσουν στη ζωή μου κάτι σαν θρησκεία, άμα φύγεις θα ’ναι ιεροσυλία». Ο άνθρωπος που έχει περάσει απ’ όλα τα υπουργεία, ο άνθρωπος που το 2007, ανήμερα το βράδυ των εκλογών, έτρεξε στο Ζάππειο για να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενδιαφέρεται μόνο για την ιστορική αλήθεια! Κι αυτό το λέει ο άνθρωπος που μια ζωή το μάτι του γυαλίζει για εξουσία!..
mao.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: