13.10.14

"Δεν θα αναγνωρίσουμε καμία συμφωνία"...

Την προειδοποίηση πως "ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αναγνωρίσει καμία συμφωνία που δεν θα έχει την...
έγκρισή του και θα υπονομεύει τα συμφέροντα της χώρας και του λαού της" επαναλαμβάνει η Κουμουνδούρου, με αποδέκτες τόσο την ελληνική κυβέρνηση, όσο και τους δανειστές, πιέζοντας και κατ’ αυτόν τον τρόπο για πρόωρες κάλπες πριν από τη διαπραγμάτευση για το χρέος.

"Τι θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς όταν θεωρεί πως όλα πάνε καλά και το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο, ως έχει, εκεί που βρίσκεται; Πώς είναι δυνατόν να φεύγεις από το Μνημόνιο και να συζητάς για νέα μνημονιακά προαπαιτούμενα και μέτρα, τη στιγμή που δεν ακυρώνεις τα προηγούμενα;" αναρωτιέται η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει: "Η αλήθεια είναι πως ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να δεσμεύσει τη χώρα με διαιώνιση του Μνημονίου ως απαραίτητου συνοδευτικού μιας νέας «προληπτικής γραμμής χρηματοδότησης".

Η Κουμουνδούρου εμφανίζεται βέβαιη πλέον, μετά και την ψηφοφορία στη Βουλή, πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συγκεντρώσει τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο, κάνοντας λόγο για "κυβέρνηση τεσσάρων μηνών, χωρίς προεδρική πλειοψηφία". Θεωρεί, μάλιστα, πως οι τοποθετήσεις βουλευτών της πλειοψηφίας, πρωτίστως του ΠΑΣΟΚ, για "κυβέρνηση ειδικού σκοπού" δεν δείχνει παρά μόνο την αδυναμία των ηγεσιών των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης.

"Τουλάχιστον 50% η μείωση του χρέους"

"Κατά την επικείμενη επαναδιαπραγμάτευση των δανειακών συμβάσεων από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τεθεί εκ των πραγμάτων το ζήτημα της απομείωσης του δημοσίου χρέους της χώρας τουλάχιστον κατά 50% και η αποπληρωμή του εναπομείναντος με ρήτρα ανάπτυξης" τόνισε στην Ουάσινγκτον, σε συνέδριο της Bank of America, που διοργανώνεται παράλληλα με το ετήσιο συνέδριο του ΔΝΤ, ο Γιώργος Σταθάκης και πρόσθεσε-σύμφωνα με την τοποθέτησή του που δημοσίευσε η "Κυριακάτικη Αυγή": "Τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης που ορθώς λαμβάνει η ΕΚΤ να ενταχθούν σε ένα συνολικό ευρωπαϊκό σχέδιο το οποίο να συνδυάζει ένα πρόγραμμα επενδύσεων και μια συνολική απομείωση του δημοσίου των υπερχρεωμένων χωρών"...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: