21.10.14

Η Κύπρος δε θα ανοίξει το κεφάλαιο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ...

xristodoulidis 
Στις πάγιες επιδιώξεις, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία απέδωσε τις προκλήσεις της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.
Μιλώντας στον...
ΣΚΑΪ, o κ. Χριστοδουλίδης τόνισε πως η Τουρκία προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι βρίσκεται στο «επίκεντρο της προσοχής» με την προοπτική ένταξής της στον συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους, και επιδιώκει να «κερδίσει πλεονεκτήματα» στο μέτωπο της Κύπρου.
Παράλληλα, εκτίμησε πως η στάση της Άγκυρας απέναντι στην Λευκωσία αντανακλά τα «σοβαρότατα προβλήματα» που έχει η Τουρκία στις σχέσεις της με πολλά κράτη της Μέσης Ανατολής, ενώ σημείωσε, επίσης, πως η τουρκική κυβέρνηση επιδιώκει να θέσει το θέμα του φυσικού αερίου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων πριν τη λύση του Κυπριακού.
Σχετικά με τα διπλωματικά αντίμετρα της Λευκωσίας, ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως η Κύπρος δεν αισθάνεται πως βρίσκεται «σε θέση αδυναμίας», αφήνοντας να εννοηθεί πως η Λευκωσία δεν θα συναινέσει και θα επιδιώξει το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών.
«Δεν είναι εφικτό η Κύπρος να συναινέσει στο άνοιγμα οποιουδήποτε κεφαλαίου για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ», υπό τις παρούσες συνθήκες, σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: