6.10.14

«Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν ανακόπτει τη φθορά της κυβέρνησης»...

«Η ψήφος εμπιστοσύνης δεν ανακόπτει τη φθορά της κυβέρνησης» 
«Η ψήφος εμπιστοσύνης που επιδιώκει και που όλα δείχνουν ότι προφανώς θα πάρει η κυβέρνηση με την ισχνή πλειοψηφία που διαθέτει, δεν ανακόπτει την... προϊούσα φθορά της», τονίζει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας.

«Ποτέ μια κυβέρνηση που έχει μια τόσο μεγάλη απόσταση από την κοινωνία δεν μπορεί να είναι σταθερή», εκτιμά ο κ. Δρίτσας.

Ερωτηθείς αν θεωρεί προδιαγεγραμμένο το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει: «Εκείνο που πραγματικά αποτελεί κοινή πεποίθηση σε ευρύτατα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας είναι ότι η κίνηση αυτή από την πλευρά της κυβέρνησης βλέπει προς τα μέσα και προσπαθεί απλώς να επανασυσπειρώσει τη διαρκώς αποδομούμενη συνοχή και της κυβέρνησης και των δύο παρατάξεων που κυβερνούν. Ως εκ τούτου δεν αποτελεί κίνηση προοπτικής, από την οποία ο ελληνικός λαός να τρέφει προσδοκίες.

Σε ερώτηση αν αναμένει εκπλήξεις στην ψηφοφορία, απαντά: «Αυτό δεν μπορώ να το εκτιμήσω 100%. Η πραγματικότητα στην κυβερνητική παράταξη χαρακτηρίζεται από το δόγμα να είμαστε όλοι μαζί για να διασωθούμε. Μέχρι πρότινος είχε αναπτυχθεί η τάση που λέει "ο σώζων εαυτόν σωθήτω" και αυτή την τάση προσπαθεί να ανακόψει ο κ. Σαμαράς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: