20.10.14

Ινδονησία: Ανακαλύφθηκαν προϊστορικές τοιχογραφίες...

Ανακαλύφθηκαν προϊστορικές τοιχογραφίες στην ΙνδονησίαΟι επιστήμονες εικάζουν ότι μπορεί να είναι οι παλαιότερες που έχουν βρεθεί ποτέ...


Οι τοιχογραφίες μικροσκοπικών βουβαλιών, χοίρων και ανθρώπινων χεριών που...
εντοπίστηκαν στους τοίχους και τις οροφές σπηλαίων στην Ινδονησία, θα μπορούσαν να είναι από τα παλαιότερα παραδείγματα της τέχνης των σπηλαίων σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια έρευνα οι τοιχογραφίες αυτές–ορισμένες από τις οποίες μπορεί να είναι πάνω από 40.000 ετών- έρχονται να αμφισβητήσουν τη θέση της Ευρώπης, ως της "γενέτειρας" της προϊστορικής τέχνης.

"Παλαιότερα οι ειδικοί πίστευαν ότι η Δυτική Ευρώπη ήταν το επίκεντρο μιας “συμβολικής έκρηξης” στις αρχές της ανθρώπινης καλλιτεχνικής δραστηριότητας, όπως η ζωγραφική των σπηλαίων και άλλων μορφών εικονιστικής τέχνης, πριν από περίπου 40.000 χρόνια» ανέφερε ο επικεφαλής της έρευνας, Maxime Aubert, αρχαιολόγος και γεωχημικός από το πανεπιστήμιο Griffith της Αυστραλίας. «Ωστόσο, τα ευρήματά μας δείχνουν ότι η τέχνη των σπηλαίων έγινε στα αντίθετα άκρα της Πλειστοκαίνου Ευρασίας περίπου την ίδια εποχή, υποδηλώνοντας ότι αυτές οι πρακτικές έχουν βαθύτερη προέλευση - ίσως στην Αφρική προτού το ανθρώπινο είδος αφήσει την ήπειρο αυτή και εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο" πρόσθεσε ο ίδιος μιλώντας στο LiveScience.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: