13.10.14

«Δεν θα δεχθούμε συμφωνίες που υποθηκεύουν το μέλλον»...


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στον "realfm 97,8" και τον Νίκο Χατζηνικολάου, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ενδεχόμενο του «διαζυγίου» με το ΔΝΤ.
«Το πιο ουσιαστικό είναι το...

αν θα υπάρξει μια αντικατάσταση των μνημονιακών πολιτικών. Ανεξαρτήτως του αν θα συμμετέχει ή όχι και με ποιον τρόπο –φαίνεται ότι αυτό συζητάνε τώρα – το ΔΝΤ.
Το θέμα είναι να εγκαταλειφθούν οι ακραίες πολιτικές λιτότητας με τις ολέθριες επιπτώσεις που είχαν στην οικονομία και την κοινωνία. Η κυβέρνηση δεν έχουμε πειστεί ότι είναι διατεθειμένη να το κάνει.

Την ώρα της αποχώρησης από το Μνημόνιο, συζητά μνημονιακά προαπαιτούμενα, νέα μέτρα, ενώ δεν προτίθεται να ακυρώσει να ούτε έναν από τους δεκάδες μνημονιακούς νόμους που ψηφίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα», ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και πρόσθεσε:

«Και η συζήτηση με την κυρία Λαγκάρντ μέχρι τώρα είναι ασαφής για το τι πρόκειται να γίνει. Μιλούν για κάποιου είδους προληπτική χρηματοδότηση, θα συνοδεύεται από κάποιους όρους.

Όλα αυτά δεν ξέρω αν έχουν σχέση με αυτά που επαγγέλλεται η κυβέρνηση με την αφήγηση για έξοδο από το Μνημόνιο. Νομίζω το αντίθετο».

«Εμείς», σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, «υπό τις παρούσες συνθήκες και με δεδομένη τη σχέση που έχει αυτή η κυβέρνηση με την ελληνική κοινωνία, η οποία είναι σχέση πολιτικής απονομιμοποίησης και πολιτικής απομόνωσης, δεν θα δεχθούμε συμφωνίες που θα υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας».

Ακούστε το ηχητικό, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: