3.10.14

Πανούσης: Όταν τελειώσει η ΔΗΜΑΡ, θα πάω σπίτι μου...



Δριμεία επίθεση στον Φώτη Κουβέλη εξαπέλυσε από το βήμα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ ο Γιάννης Πανούσης, κατηγορώντας τον ευθέως ότι εκείνος φταίει για την κατάρρευση της ΔΗΜΑΡ.

Απαντώντας στα «παπαγαλάκια της Αγίου Κωνσταντίνου», όπως τα...
χαρακτήρισε, και τις φήμες ότι «μετακομίζει» στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Πανούσης υποστήριξε κλείνοντας την ομιλία του ότι «είμαι ΔΗΜΑΡ και όταν τελειώσει η ΔΗΜΑΡ θα πάω σπίτι μου».

Νωρίτερα, πάντως, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, άφησε σαφείς αιχμές κατά του Φώτη Κουβέλη για τους χειρισμούς του το τελευταίο διάστημα.

«Ο αρχηγός διαλέγει την μοίρα του και δεν τη βάζει σε ψηφοφορία για να παρασύρει όλο το κόμμα. Φώτη εσύ αυτό διάλεξες με την επιλογή σου. Ο ηγέτης όταν παραιτείται, φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται», είπε, σημειώνοντας πως «ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητά συγγνώμη, να αναλαμβάνει την ευθύνη και να φεύγει».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν μπορεί ο ηγέτης να έχει συμμετοχή στο 6,2 και καμία συμμετοχή στο 1,3, αλλιώς «μένει μόνος, άμοιρος και μοιραίος»…

Σε μία συλλογικότερη κριτική προς την ηγετική ομάδα του κόμματος, ο κ.Πανούσης χαρακτήρισε τη ΔΗΜΑΡ ως μία «ιδιόρρυθμη Αριστερά της ανευθυνότητας», που διακατέχεται από μία μετέωρη πολιτική ηθική.

Έκανε λόγο για μία «συναλλασσόμενη Αριστερά του 4-2-1», αναφερόμενος προφανώς στις κρατικές θέσεις της ΔΗΜΑΡ όσο ήταν στην κυβέρνηση.

«Επικρατεί ιδεολογικός αχταρμάς», είπε, ενώ αναφερόμενος στα περί ένταξης στην κυβέρνηση της ΔΗΜΑΡ, υποστήριξε ότι «μπήκαμε στην κυβέρνηση ως Γ’ εθνική για να παίξουμε στη σούπερ λίγκα».

Υποστήριξε ότι κυριαρχεί κουλτούρα αρχηγισμού και ηθική πολιτικής νομενκλατούρας, καταγγέλλοντας λογικές βολέματος ανεπάγγελτων και περιφερόμενων υπηρετών πολλών αφεντάδων…

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: