22.10.14

Χωρίς αποτέλεσμα οι συνομιλίες στο Χονγκ Κονγκ...

 
Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ήταν οι δίωρες συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης Χονγκ Κονγκ και εκπροσώπους των φοιτητών, οι οποίοι ...
διαδηλώνουν ζητώντας περισσότερη δημοκρατία. Η κυβέρνηση πρότεινε να γίνει νέα συνάντηση σύντομα ωστόσο οι διαδηλωτές προβληματίζονται για το εάν υπάρχει λόγος για νέες συνομιλίες καθώς η κυβέρνηση επιμένει ότι πρέπει να αποδεχθούν τις προϋποθέσεις που θέτει το Πεκίνο για τις εκλογές το 2017.
Οι συνομιλίες μεταδόθηκαν απευθείας από την τηλεόραση, μετά από αίτημα των φοιτητών, οι οποίοι κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν δείχνει ειλικρινή διάθεση να επιλύσει το πρόβλημα ούτε έχει προβεί σε οποιαδήποτε σημαντική χειρονομία ώστε να τερματίσουν τις διαδηλώσεις, που διαρκούν ήδη περισσότερο από τρεις εβδομάδες.
Στο μεταξύ, στην Κίνα, ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας προτείνει να επιβληθεί μποϊκοτάζ στους καλλιτέχνες που υποστηρίζουν το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ και τη σχετική έκκληση, την οποία απηύθυνε μέσω του Ίντερνετ, έχουν υπογράψει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 200.000 χρήστες του διαδικτύου. Η έκκληση αφορά ιδιαίτερα τους ηθοποιούς Άντονι Ουόνγκ και Τσάπμαν Το, καθώς και την τραγουδίστρια Ντενίζ Χο, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στον κινεζικό κόσμο.

Ο Κομμουνιστικός Σύνδεσμος Νεολαίας, ο οποίος απηύθυνε την έκκληση για μποϊκοτάζ μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο κινεζικό Twitter, είναι αρμόδιος για την προώθηση της κομμουνιστικής ιδεολογίας στην Κίνα μεταξύ των εφήβων και των νεαρών ενηλίκων. Ο Σύνδεσμος προτείνει επίσης την ιδέα να διαγραφούν από το κινεζικό Twitter οι λογαριασμοί των εν λόγω στάρ. 


(Πηγή:Voice of America, ΑΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: