15.10.14

Αλλού 'ντ' αλλού «αναζητά» τον Έμπολα η κυβέρνηση...

vorides 
Την ακροδεξιά πολιτική εφαρμόζει και στο πεδίο της αντιμετώπισης της επιδημίας του ιού Έμπολα ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ανακοινώνοντας στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής την άμεση...
πρόσληψη 30 υγειονομικών, οι οποίοι θα μεταβούν στα σημεία που παρατηρείται ενισχυμένη είσοδος παράτυπων μεταναστών για τον εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων.
Φαίνεται πως η κυβέρνηση αγνοεί πως ο ιός έχει μεταδοθεί σε χώρες που δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα εισροής μεταναστών και πως οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν «μεταφέρει» τον Έμπολα, ταξίδεψαν με αεροσκάφη και όχι με… βάρκες και σαπιοκάραβα.
Για τα… αεροπλάνα που έρχονται στη χώρα μας από χώρες που έχουν σημειωθεί κρούσματα του ιού, το υπουργείο Υγείας θα πάρει το σπουδαίο μέτρο των ενημερωτικών φυλλαδίων, τα οποία θα διανέμεται από τις αεροπορικές εταιρείες, ενώ ίδια θα υπάρχουν και στα λιμάνια.
«Στόχος είναι, να αυξηθεί ο βαθμός εγρήγορσης του ίδιου του ταξιδιώτη» υποστήριξε στη Βουλή ο κ. Βορίδης. Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες θα γίνει και περαιτέρω εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα γίνει άσκηση στη διαχείριση τυχόν κρούσματος του ιού Έμπολα, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και το ΕΚΕΠΥ.
«Είναι σημαντικό για λόγους ανθρωπιστικούς και λόγους ασφάλειας της παγκόσμιας κοινότητας, να ληφθούν μέτρα στις χώρες που υπάρχουν κρούσματα του ιού Έμπολα» είπε ο κ. Βορίδης για τις χώρες της Δυτικής Αφρικής που παρατηρείται το πρόβλημα, ενώ ζήτημα είναι πως θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τους υγειονομικούς που μετέβησαν στις χώρες εκδήλωσης του ιού και νόσησαν.
Τέλος, για τις πιθανότητες εμφάνισης του ιού Έμπολα και τα μέτρα για την αντιμετώπισή του, συνεδριάζει, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες η Επιτροπή Υπουργών Υγείας των χωρών μελών.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: