14.10.14

'Στηρίζουμε την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα κόκκινα δάνεια"...

«Στηρίζουμε την πρόταση των ΑΝΕΛ για τα κόκκινα δάνεια»Α.Τσίπρας: Συμφωνούμε παρά τις αποκλίσεις σε κάποια επιμέρους θέματα...


Τη στήριξή του στην πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για ...
τα "κόκκινα δάνεια", εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη ωριαία συνάντηση που είχε σήμερα, στο γραφείο του στη Βουλή, με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο.

Ο Αλ. Τσίπρας στη δήλωσή του τόνισε ότι η πρόταση των ΑΝΕΛ για τα «κόκκινα δάνεια», βρίσκεται «σε παράλληλο μήκος κύματος με τις δικές μας προγραμματικές επεξεργασίες, όπως τις παρουσιάσαμε στη ΔΕΘ, για την αναγκαία εξυγίανση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αλλά και να υπάρξει μια αναπτυξιακή προοπτική, τόνωσης της ρευστότητας για να επανεκκινήσει η οικονομία».

Πρόσθεσε ότι «προφανώς υπάρχουν πολλά κοινά σημεία, όμως και πτυχές όπου έχουμε διαφορετικές προσεγγίσεις» και είπε ότι «συμφωνήσαμε, στο βαθμό που ο πρόεδρος της Βουλής φέρει την πρόταση στην ολομέλεια, να την υπερψηφίσουμε».

Η συζήτηση περιστράφηκε στα προβλήματα της οικονομίας και ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι συζητήθηκαν «τα αναγκαία βήματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αναγκαία, κατά τη δική μας εκτίμηση, σύγκλιση απόψεων διαφορετικών δυνάμεων από διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πολιτική του μνημονίου άμεσα και να προχωρήσουμε στην ανόρθωση της οικονομίας, στην επανεκκίνηση της οικονομίας, κυρίως στηρίζοντας μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά, αλλά και τους χιλιάδες, εκατομμύρια συμπολίτες μας, που με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας. Διότι, δυστυχώς, η χώρα μας έχει αυτά τα πολύ αρνητικά ρεκόρ και, βεβαίως, όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη για να αντιστρέψουμε αυτή τη δραματική εικόνα για τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας»...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: