2.10.14

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία»...

Eleftherotipia
Κινητοποιήσεις σχεδιάζουν οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», με την απόφαση για απεργία να είναι ήδη ειλημμένη.
Οι εργαζόμενοι, κατά τη γενική συνέλευση της Πέμπτης (στις ...
5:00 το απόγευμα) όχι μόνο θα επιβεβαιώσουν την απόφαση για απεργία  αλλά και θα εξετάσουν τρόπους δράσης στο νέο πλαίσιο που έχει δημιουργηθεί.
Όπως σημειώνουν, με απόφαση της γενικής συνέλευσης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, ζητήθηκε από τον εκδότη Χάρη Οικονομόπουλο η καταβολή ενός μισθού ως τις 2 Οκτωβρίου καθώς και ενημέρωση από τη διοίκηση της Τρίτης Όψης για το σχέδιο που θα υπέβαλε στο Πτωχευτικό Δικαστήριο – σε διαφορετική περίπτωση, είχαν προειδοποιήσει πως θα προχωρούσαν σε απεργία την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Οκτωβρίου, ώστε να μην κυκλοφορήσουν τα σαββατιάτικα και κυριακάτικα φύλλα.
Ήταν «το ελάχιστο που θα μπορούσαμε να απαιτήσουμε», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, δεδομένης της μη καταβολής μισθού εδώ και αρκετούς μήνες: υπάρχει ένα υπόλοιπο Μαρτίου (της τάξης των 50-150 ευρώ, μια προκαταβολή 200+150 ευρώ για τον Απρίλιο και όλοι οι υπόλοιποι μήνες μένουν στα χρωστούμενα). Όπως αναφέρουν, αν προστεθούν και οι τρεις οφειλόμενοι μήνες από το 2013, τότε οι μήνες της οφειλής ανέρχονται σε εννέα.
Οι εργαζόμενοι υπογραμμίζουν πως όλο το προηγούμενο διάστημα δίνονταν ημερομηνίες πληρωμής που ολοένα άλλαζαν. Πλέον – τονίζουν – «όλα τα αποθέματα υπομονής έχουν εξαντληθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: