13.10.14

Παππάς: Την παραίτηση Σαμαρά θα ζητήσει ο Τσίπρας, αν συναντηθούν...

Παππάς: Την παραίτηση Σαμαρά θα ζητήσει ο Τσίπρας αν συναντηθούν
Την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά θα ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας σε περίπτωση υλοποίησης πρόσκλησης του Πρωθυπουργού για συνάντησή τους, όπως τόνισε ο Νίκος Παππάς.
«Προφανώς και δεν θα την αρνηθεί την πρόσκληση ο κ. Τσίπρας και...
θα πει και ενώπιον του Πρωθυπουργού αυτά που πρέπει να του πει και τις δημόσια διατυπωμένες θέσεις μας. Όπως είχε πει ο κ. Σαμαράς το 2011 στον κ. Παπανδρέου ότι πρέπει να παραιτηθεί, φαντάζομαι ότι είναι ευκαιρία να το ακούσει διά ζώσης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως ανέφερε στο Βήμα FM, «η συζήτηση στη Βουλή απέδειξε ότι η κυβέρνηση είναι προσηλωμένη στην ίδια φιλοσοφία πολιτικής που η τρόικα έχει επιβάλει στην Ελλάδα».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτήν τη στιγμή είναι η πρώτη πολιτική δύναμη. Στοιχειωδώς λοιπόν, πρέπει να κάνει καθαρό ένα "όχι" απέναντι στην κυβέρνηση -διότι δεν κρατάει κανένα κλειδί εξελίξεων, αλλά και (να πει) προς τους εταίρους μας, ότι οποιαδήποτε συμφωνία δεσμεύει τη χώρα και είναι μακροπρόθεσμη, θα πρέπει να έχει και τη δική μας τουλάχιστον συναίνεση και να προκύψει από Βουλή που θα έχει τη φρέσκια λαϊκή εντολή», σημείωσε.
Ερωτηθείς για το πόσο μακριά ή κοντά είναι οι 180 ψήφοι για την προεδρική εκλογή από τους 155 βουλευτές της ψήφου εμπιστοσύνης είπε: «Έχει διαστημική απόσταση. Υπάρχει ένα πολιτικό κλίμα, θα σας έλεγα, πολύ έντονα αποτρεπτικό από το να διαμορφωθούν συναινέσεις και να αυξήσει την επιρροή της η κυβέρνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: