24.10.14

Βρυξέλλες: δηλώσεις για όλα τα γούστα...

ÂÑÕÎÅËÅÓ-Ï ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÓ ÁÍÔÙÍÇÓ ÓÁÌÁÑÁÓ ÓÔÇ ÓÕÍÏÄÏ ÔÇÓ Å.Å.(EUROKINISSI-ÃÏÕËÉÅËÌÏÓ ÁÍÔÙÍÉÏÕ) 
Στην τριμερή κοινωνική σύνοδο κορυφής που προηγήθηκε των εργασιών των Ευρωπαίων ηγετών και στην οποία συμμετείχαν οι πρόεδροι των θεσμικών οργάνων και των κοινωνικών εταίρων (Ευρωπαίοι εργοδότες και συνδικάτα εργαζομένων), ο καθένας έκανε τις επιθυμίες του πραγματικότητα!
Ο ...
απερχόμενος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος περιμένει εναγωνίως να του προσφέρει η Ουάσινγκτον μια θέση σε διεθνή οργανισμό ως αναγνώριση των υπηρεσιών του, μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων που θα τονώσουν την ανάπτυξη και θα περιορίσουν την ανεργία!
samaras-sunodos-korufis
Η ελληνική κυβέρνηση εξήγγειλε τη συνετή έξοδο από το μνημόνιο. «Βρισκόμαστε σε σταθερή πορεία προς την ανάκαμψη και τη σταθεροποίηση. Διαπραγματευόμαστε στενά με τους δανειστές μας την επόμενη μέρα μετά το τέλος του προγράμματος, για μια συνετή έξοδο στην κανονικότητα», είπε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς. Πριν από λίγο είχε ανακοινωθεί στην Αθήνα ότι «παρατείνεται για δύο χρόνια η εισφορά αλληλεγγύης»…
Η Γαλλία μίλησε για την ανάγκη λήψης μέτρων για την ανάπτυξη (εδώ και τρία χρόνια το παπαγαλίζει ο Φρανσουά Ολάντ), ο Ιταλός Ματέο Ρέντσι για την ευέλικτη χρήση των κανόνων του Συμφώνου Σταθερότητας ή «έξυπνη εφαρμογή των μερκελικών κανόνων»…
Ενα άλλο θέμα που συζητήθηκε είναι η αντιμετώπιση του ιού Εμπολα που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.000 ανθρώπους στη δυτική Αφρική και πώς θα αποτρέψουν τον ιό από το να καταστεί παγκόσμια απειλή, ενώ το βράδυ ήρθαν στο τραπέζι οι εξελίξεις στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Συρία και η απειλή των τζιχαντιστών.
Στο προσχέδιο συμπερασμάτων που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από τους «28» υπάρχει παράγραφος για το θέμα των απειλών της Τουρκίας, μετά από αίτημα της Λευκωσίας. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «η Ε.Ε. εκφράζει τη σοβαρή ανησυχία της για τη νέα κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Μεσόγειο. Και καλείται η Τουρκία να σεβαστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου». «Υπό τις συνθήκες αυτές το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεωρεί ότι είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ να εξευρεθεί μια συνολική λύση για την Κύπρο, προς όφελος όλων των Κυπρίων», προστίθεται στο κείμενο.


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: