4.10.14

Ενημέρωση για... «άδικες αυξήσεις» στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ...


Ενημερωτικά φυλλάδια για τις «άδικες αυξήσεις» στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ, μοίρασαν σε κάθε τετράγωνο του κέντρου της Θεσσαλονίκης, ακόμα και μέσα στα...
λεωφορεία, τα μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, που νωρίτερα σήμερα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καμάρας και έκαναν μικροφωνική συγκέντρωση.

Τα τρία κεντρικά αιτήματά τους είναι, απόσυρση των αυξήσεων των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, δωρεάν μετακινήσεις ανέργων, μαθητών, φοιτητών, ευπαθών κοινωνικών ομάδων και δημόσιο, φτηνό και ποιοτικό φορέα μαζικών μεταφορών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος του δικτύου, Βασίλης Παπαγέωργας, κοινοποίησε ότι την προσεχή Τρίτη, στις 7 το βράδυ, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση του συντονισμού, ώστε να αποκτήσει νέο όνομα η δράση που υλοποιούν κατά των αυξήσεων στις τιμές των εισιτηρίων του ΟΑΣΘ, αλλά και για να προγραμματίσουν το πλάνο κινητοποιήσεών τους για το επόμενο 15νθήμερο.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος σημείωσε ότι κάθε 10 του μηνός, μέλη του δικτύου βρίσκονται στα γραφεία του ΟΑΣΘ και διαγράφουν πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από ελεγκτές σε ανέργους, οι οποίοι εντοπίστηκαν μέσα σε λεωφορεία χωρίς εισιτήριο. Η συγκεκριμένη δράση, σύμφωνα με τον κ. Παπαγέωργα ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και έως σήμερα έχουν διαγραφεί περισσότερα από 100 πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: