13.10.14

Στην Αθήνα η Αλαμουντίν...

Στην Αθήνα με φόντο τα Ελγίνεια Μάρμαρα η ΑλαμουντίνΣτην Αθήνα θα βρεθεί σήμερα, λίγες μόλις εβδομάδες μετά το γάμο της με τον άλλοτε πιο περιζήτητο εργένη του Χόλιγουντ, Τζορτζ Κλούνεϊ, η Άμαλ Αλαμουντίν. Σκοπός του ταξιδιού της διάσημης δικηγόρου είναι να...
προσφέρει νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση στον αγώνα που δίνει για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τη Βρετανία.

H Βρετανή, λιβανικής καταγωγής, δικηγόρος που ειδικεύεται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα καταφθάσει στην Αθήνα τη Δευτέρα -13 Οκτωβρίου- για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Πολιτισμού Κωνσταντίνο Τασούλα μαζί με τον νομικό Τζέφρι Ρόμπερτσον.

Όπως σημειώνεται η 36χρονη γνωρίζει αρκετά καλά την υπόθεση των Μαρμάρων, μιας και ήταν μία από τους έξι δικηγόρους που συνέτεξαν έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων το 2011.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και τη σύζυγο του κυρίου Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για αυτό το θέμα το 2011. Θα πραγματοποιήσουν μια σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της παραμονής τους», είχε αναφέρει σε ανακοίνωση που είχε εκδώσει στις 9 Οκτωβρίου το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

Οι δύο δικηγόροι θα βρίσκονται στην Αθήνα από τη ΔΦευτέρα έως και την Πέμπτη.

Δημοσιεύματα αναφέρουν, επίσης, ότι η συγκέντρωση πληροφοριών εκ μέρους της Αλαμουντίν για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα αποτελεί πρωτοβουλία και θέληση της ίδιας και δεν σχετίζεται με τις θέσεις του Κλούνεϊ για τα Μάρμαρα που βρίσκονται ακόμη στο Βρετανικό Μουσείο.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Χολιγουντιανός αστέρας είχε και ο ίδιος εκφράσει την υποστήριξή του για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα καθώς προωθούσε την ταινία του "Μνημείων Άνδρες" (The Monuments Men)...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: