2.10.14

Aπό που κι ως που βιβλία στην TV?...

 Και ξαφνικά γέμισε η τηλεόραση βιβλία. Βιβλία δεξιά, βιβλία αριστερά, βιβλία φάτσα κάρτα, βιβλία πρώτη μούρη, βιβλία στο μπαγκράουντ, βιβλία παντού! Βιβλία η Τατιάνα, βιβλία ο Πάτρας, βιβλία η Λαμπίρη, βιβλία ο Κατσούλης με την Καραβάτου, αμάν πια!
Λες και...
δεν γίνεται να προβληθεί τηλεοπτική εκπομπή δίχως βιβλία. Μόνο ο Μένιος Φουρθιώτης κράτησε ψηλά τη σημαία του mindless entertainment, άντε και ο Τρύφων. Παρότι αυτός ο τελευταίος εμφανίζεται με ταμπλέτα στο γυαλί και μπορεί εκεί μέσα να κρύβεται κανά καταραμένο βιβλίο.
Αυτή τη μόδα την αισχρή την ξεκίνησαν ο Λιάγκας με τη Φαίη. Γεμάτο βιβλία ήταν πέρυσι το σκηνικό τους στο πρωινάδικο του ΑΝΤ1. Εντάξει, για Λένα Μαντά μιλάμε και Χρυσηίδα Δημουλίδου, αλλά και πάλι, ξέρεις τι είναι να ξυπνάς το πρωί για να δεις τις ποδάρες της Σκορδά και να πέφτεις πάνω σε εξώφυλλα, σε ράχες, σε σελίδες βιβλίων; Ενας ίλιγγος σε πιάνει, μια ζαλούρα, μια αντράλα που λέμε και στο χωριό μου.
Το είδανε κι οι υπόλοιποι και έγινε συρμός. Τσάκω δερματόδετους τόμους υπερκυριλέ στη Λαμπίρη, να βλέπει ο βιβλιοδέτης και να ξερογλείφεται. Κι ο Πάτρας, πάλι, δεν πήγε πίσω. Βιβλία κι αυτός, έστω κι αν είναι όλα του ιδίου χρώματος. Λίγο ντεμέκ δηλαδή, λίγο ντεκόρ, λίγο ξεπέτα και πάλι όμως μια ιδέα διανοουμενίστικη στη δίνουν. Το ίδιο και η Τατιάνα, στη μονοχρωμία κι αυτή, αν και είδα προχτές ένα αντίτυπο του πονήματος "Portraits of new architecture" όπισθεν του βραχίωνός της και μου ίσιωσε το μαλλί!
Ο Κατσούλης από την άλλη με την Καραβάτου, ακολούθησαν το παράδειγμα των Σκορδολιαγκαίων. Πάρε paperback να φάνε κι οι κότες. Φίσκα το μπαγκράουντ, δικά μας είναι, τα διαβάσαμε όλα. Αναλόγως κινήθηκαν και φέτος στο πρωινό του ΑΝΤ1 (μάλλον είχαν φυλάξει τα περσινά σε αποθήκη...), αν και αρκεί ένα βλέμμα της Σάσας Σταμάτη για να τα κάψει όλα.
Το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμη είναι τον Μάρκο με βιβλία. Αν και γνωρίζοντας την ιδιοσυγκρασία του ανδρός, θα προτιμήσει ως Σεφερλής τον Σεφέρη. Καλό, ε;

provocateur.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: